Kino klube bus rodomas filmas apie visuomenę Stalino šešėlyje

Gegužės 8 d. 18 val. Lietuvos kinematografininkų sąjungos Kino klube – prancūzų režisieriaus Thomaso Johnsono dokumentinis filmas „Stalino šešėlyje“ (orig. „L‘Ombre de Staline“, 90 min.). 2013 m. sukurtas filmas atskleidžia, kad, nepaisant kruvinų nusikaltimų, Stalino figūra išlieka populiari šiandieninėje Rusijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2014, 9:55 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:53 AM

Stalinas tebėra garbinamas kaip puikus lyderis ir Didžiojo tėvynės karo laimėtojas. Ir visuomenė, ir valdžia iki šiol negali užbaigti destalinizacijos klausimo.

Pasitelkdamas bylas, archyvinius „Memorialo“ dokumentus, pokalbius su buvusiais Gulago kaliniais, istorikais ir žmogaus teisių gynėjais, filmo autorius bando atkurti stalinistinio teroro istoriją ir parodo, kaip tolimas nuo realybės Stalino mitas grįžta į šiuolaikinę Rusiją. Dokumentinis filmas „Stalino šešėlyje“ sukurtas Prancūzijos audiovizualinių menų institute (Institut National de l‘Audiovisuel). Šių metų sausio mėnesį filmas buvo rodomas prancūzų-vokiečių televizijos kanalu ARTE, jo pristatymas įvyko Pompidou centre Paryžiuje ir Strasbūre. Dokumentiniame filme „Stalino šešėlyje“ yra panaudota keletas fotografao, kino operatoriaus ir režisieriaus Juozo Kazlausko (1941 – 2002) fotografijų iš lietuvių tremties vietų Sibire. Kino klube filmą pristatys fotografo J.Kazlausko palikimo tvarkytoja Dalia Kazlauskienė. Filmas bus demonstruojamas rusų kalba be lietuviškų subtitrų.

Trumpas filmo „Stalino šešėlyje“ pristatymas čia: https://vimeo.com/79695610

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.