Bardai prisimins aktorių S.Mykolaitį

Praėjus aštuoneriems metams po aktoriaus, režisieriaus, bardo Sauliaus Mykolaičio mirties, jam atminti rengiamas muzikos festivalis. Gegužės 9 dieną į aktoriaus gimtojo miesto Ramygalos gimnaziją rinksis kuriantis jaunimas iš visos Lietuvos. Čia jau trečią kartą vyks S.Mykolaičio konkursas, kuriame savo kūrybą galės pristatyti kiekvienas norintis, o komisija, vadovaujama bardo Gedimino Storpirščio, išrinks laureatą, kuris pasirodys baigiamajame festivalio koncerte.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:46 AM

Bistrampolio dvare sekmadienį rengiamas koncertas, kviesiantis visus dainuojamosios poezijos mėgėjus kartu prisiminti S.Mykolaitį, pasiklausyti jo ir jo draugų dainų.

Koncerte dalyvaus S.Mykolaičio premijos laureatai: grupė „Kamanių šilelis" (2011 m.), Gytis Ambrazevičius (2012 m.) ir grupė „Baltos varnos" (2013 m.). Taip pat prisiminimais pasidalins ir keletą dainų padainuos aktoriaus kurso draugas Andrius Bialobžeskis. Koncerte išvysime ir aktorius G. Storpirštį, ir Andrių Kaniavą, atlikėją Domantą Razauską.

Aktorius ir režisierius S.Mykolaitis gimė 1966 metais. Studijavo Lietuvos valstybinėje konservatorijoje, 1992-1994 metais dirbo Vilniaus valstybiniame mažajame teatre. Nuo 1994 m. - Nacionaliniame dramos teatre. Režisavo spektaklius, kūrė muziką ir dainas. 2002 metais debiutavo kaip dainuojamosios poezijos žanro atlikėjas. Ilgainiui tapo populiariu atlikėju, o jo sukurtas dainas į savo repertuarą yra įtraukę daugelis skirtingų kartų bardų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.