Per Lietuvą nuvilnys „Skrisk, svajone...“

„Skrisk, svajone, sparnuotoji mano, kur kalneliai ir lygumos žalios“, - šį visiems gerai žinomą fragmentą iš Giuseppe Verdi operos „Nabukas“ gegužės 10 d. 14 val. kviečiami dainuoti visi Lietuvos žmonės. Jiems padės LRT radijas, kaip tik tuo metu transliuosiantis šią ištrauką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2014, 7:49 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:09 AM

Gegužės 10-ąją minima Europos operos diena. Šiemet – jau aštuntą kartą. Šios dienos renginių koordinatoriai Lietuvoje sumanė akciją „Operos virusas“, kurios metu skirtinguose Lietuvos miestuose vienu metu bus atlikta ištrauka iš operos. „Džiugu, kad į kvietimą dalyvauti akcijoje atsiliepė nemažai Lietuvos chorų. „Operos virusu“ rimtai užsikrėtė Kretingos miesto bendruomenė, kuri žada sukviesti kelis chorus, muzikos mokyklų mokytojus su mokiniais, Darbėnų miestelio dainininkus. Akcijoje aktyviai dalyvaus ir Kauno chorai.

Prie pagrindinio akcijos taško – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Centrinių rūmų – taip pat ketina ateiti įvairių Vilniaus kolektyvų atstovai.

Kviečiame „Operos viruse“ dalyvauti visus žmones - šeimas, draugus ir kaimynus jungtis ir sutartu laiku kartu atlikti G.Verdi operos ištrauką - chorą „Skrisk, svajone...“ - ragino šventės koordinatorė, viešosios įstaigos „Operomanija“ direktorė, scenos menų prodiuserė Ana Ablamonova.

Šia akcija norima atkreipti visuomenės dėmesį į operos žanrą, skleisti Lietuvoje žinią apie Europos operos dienas, įtraukti į jas daugiau projektų rengėjų ir dalyvių.

Vienu metu skirtinguose miestuose atliekamos operos ištraukos akciją ketinama filmuoti, sumontuoti vieną vaizdo klipą ir paskleisti tarptautinio tinklo „Opera Europa“ kanalais, parodyti, kaip Europos operos dienos minimos Lietuvoje.

Kaip plačiai pasklis „Operos virusas“, paaiškės jau netrukus. A.Ablamonova ragina visus dainuojančius fiksuoti gražiausias akimirkas ir siųsti adresu operosvirusas@gmail.com.

„Ši iniciatyva gali tapti puikia kasmete Operos dienų minėjimo tradicija. O ateityje galbūt atliks ir savotišką edukacinę funkciją. Juk kasmet šiai progai galėtų būti ruošiamas vis naujas operos fragmentas“, – planavo Europos operos dienų nacionalinė koordinatorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.