V.Labučio kvartetas ir Neda trumpins džiazo šventės laukimą

Gegužės 13 d. 20 val. sostinės muzikos klube „Tamsta“ vyks jau šeštasis džiazo ciklo „13“ koncertas. Šiuo ciklu pasitinkamas rudenį 13-tą kartą įvyksiantis džiazo festivalis „Vilnius Mama Jazz“.

V.Labučio kvarteto ir Nedos muzikos skalė – nuo savotiškų ragų iki fanko ir laisvojo džiazo. D.Labučio<br>D.Labučio nuotr.
V.Labučio kvarteto ir Nedos muzikos skalė – nuo savotiškų ragų iki fanko ir laisvojo džiazo. D.Labučio<br>D.Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2014, 6:55 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:02 AM

Šį kartą muzikuos Neda Malūnavičiūtė ir Vytauto Labučio džiazo kvartetas. Programoje skambės naujausio grupės albumo „Sounding City“ kūriniai, originali kūryba ir džiazo standartai. Pirmieji šios kompaktinės plokštelės muziką išgirdo Barselonos, Madrido, Budapešto ir Gdansko, Stokholmo ir festivalio „Jazz Jamboree“ Varšuvoje klausytojai.

Atsispirti šios kompanijos kūrybos įtaigai ir polėkiui sunkiai įmanoma. Projekto lyderiai – vokalistė ir fleitininkė Neda Malūnavičiūtė bei multiinstrumentininkas V.Labutis – per ilgus partnerystės metus išsiugdė nepakartojamą telepatinį bendravimo stilių ir ansamblio pojūtį, kurie leidžia jiems įgyvendinti bet kokius sumanymus.

Nedos ir Vytauto žodynas – neišsemiamas. Jame dera amerikietiško ir europietiško džiazo tradicijos, egzotiški garsynas, muzikavimo technikos ir pagarba klasikai. Abu muzikus vienija eksperimentų alkis, išradingumas ir improvizavimo drąsa.

„Vieno teisingo žanro nėra – arba turi ką pasakyti muzika, arba ne, – tvirtino Neda. – Kuo didesnė įvairovė, tuo įdomiau gyventi. Aš džiaugiuosi, kad mano kasdienybėje nėra rutinos – pučia vis nauji vėjai: pati renkuosi, su kuo noriu groti, ką ir kur“.

Su V.Labučiu dainininkė muzikuoja nuo 1990-ųjų. Be pavienių projektų, jie drauge kūrė ir stabiliuose kolektyvuose – Leonido Šinkarenkos „Jazz 5“, ansamblyje „Džiazo nublokšti“, su Vilniaus džiazo kvartetu.

Tiek pat – jau daugiau kaip 20 metų – gyvuoja ir V.Labučio kvartetas. Jis apkeliavo daugelį Europos šalių, išleido du originalių kompozicijų albumus.

Neseniai į kolektyvą įsiliejo trimitininkas ir klavišininkas Leonardas Bėkša. Jame taip pat muzikuoja būgnininkas Darius Rudis ir kontrabosininkas Eugenijus Kanevičius.

Šios kompanijos muzikos skalė – nuo savotiškų ragų iki fanko ir laisvojo džiazo. Ko galima tikėtis iš jos pasirodymo „Tamstos“ klube, geriau nespėlioti – Vytauto Labučio arsenale yra tiek kūrinių, kad niekada negali žinoti, kokią melodiją ar negirdėtą staigmeną jis lyg tūzą ištrauks iš rankovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.