Bilietai į E.Nekrošiaus spektaklį išgaravo per 1,5 valandos

Savaitgalį Lenkijos mieste Torunėje prasidėjo 22-asis tarptautinis teatro festivalis „Kontakt“. Tai vienas reikšmingiausių teatro forumų Rytų Europoje. Šiemet garbę pradėti festivalį rengėjai patikėjo Eimunto Nekrošiaus spektakliui „Dieviškoji komedija“, sukurtam pagal Dante's Alighieri poemą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-26 21:11, atnaujinta 2018-02-13 12:13

Torunės festivalis yra vienas iš nedaugelio, sudarantis galimybę susirinkti, žiūrėti ir vertinti spektaklius visam būriui aplinkinių šalių kritikų, teatrologų, festivalių rengėjų. Todėl vaidinti čia nėra paprasta. Jauki, bet nedidukė Wilamo Horzycos teatro salė  būna užpildyta iš esmės kviestinių svečių. O bilietus į likusias vietas salėje dažniausiai irgi išperka ne atsitiktiniai žiūrovai. Šiemet festivalio rengėjai džiaugėsi į E.Nekrošiaus spektaklį bilietus pardavę per pusantros valandos.

„Dieviškoji komedija“ – spektaklis, orientuotas į didesnę sceną ir didesnę salę, tačiau dėl jautrios ir subtilios Rolando Kazlo, Vaido Viliaus, Remigijaus Vilkaičio, jaunųjų „Meno forto“ artistų vaidybos auksu išpuoštoje Torunės teatro salėje jis įgavo naujos kamerinės ir emociškai paveikios energijos.   Tradiciškai po spektaklio „Kontakt“ festivalyje rengiami susitikimai su žiūrovais. Dažnai šie aptarimai virsta sudėtingomis diskusijomis, per kurias žurnalistai, kritikai, kolegos teatralai rodo savo erudiciją, negailėdami spektaklio kūrėjų. „Meno forto“ kūrybinė grupė, dalyvavusi susitikime, buvo pasirengusi viskam.

Aptarimo vedėjas susitikimą pradėjo pasidžiaugdamas, kad šiųmetis „Meno forto“ spektaklis - dešimtasis, parodytas „Kontakt“ programoje. O jau po kelių klausimų apie pasirinktą medžiagą ir naudotą spektaklyje lietuvišką Dante's teksto vertimą Lenkijos žiūrovai vienas po kito kėlė rankas ir laukė mikrofono norėdami išsakyti savo susižavėjimą lietuvių spektakliu. Tai nebuvo tuščia panegirika ar ditirambai, o labai gilios, solidžios, spektaklio esmines vertybes suvokusių ir pajutusių žiūrovų mintys. Lietuvių teatralams beliko tik dėkoti už komplimentus ir įvertinimą.

„Dieviškąją Komediją“ stebėjo ir specialiai į Torunę atvykęs vienas iškiliausių šių dienų Lenkijos kompozitorių Pawelas Szymanskis, kurio operą „Qudsja Zaher“ pernai E.Nekrošius pastatė Varšuvos Didžiajame teatre.

„Dieviškosios komedijos“ jau laukia Kaliningrado žiūrovai, kur „Meno fortas“ regioninės filharmonijos kvietimu viešės birželio viduryje.

Su Lietuvos žiūrovais „Meno fortas“ atsisveikins vasaros atostogų jau gegužės 29 d. naujausiu E.Nekrošiaus spektakliu „Jobo Knyga“ „Menų spaustuvės“ salėje Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.