Valso karalius A.Rieu Vilniuje gros 5 mln. litų vertinamu smuiku

Birželio 3 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje pirmą kartą koncertuosiantis olandų smuikininkas, dirigentas ir kompozitorius André Rieu gros 1732 m. pagamintu Stradivariaus smuiku. Nors 5 mln. litų vertinamas smuikas visur keliauja kartu su savo šeimininku, jis dar turi ir  sargybinį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2014, 3:37 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:31 AM

„Turėti tokį smuiką yra atsakomybė. Jaučiuosi jo saugotojas, atsakingas už jį, tačiau ne savininkas. Taip, aš sumokėjau už jį, tačiau šis smuikas – viso pasaulio turtas", - teigia neįkainojamo smuiko savininkas A.Rieu.

Anksčiau A.Rieu grojo 1667 metais pagamintu smuiku. Tai vos antras instrumentas, kurį per visą savo karjerą pagamino italų meistras Stradivarius. Tuomet jam buvo 23-eji, jis buvo tik ką vedęs. Pasak A.Rieu, šio smuiko skleidžiamoje muzikoje galima girdėti, kad smuikų meistras įsimylėjęs.

„Šiuo metu šis smuikas priklauso korėjietei smuikininkei. Man jis labai patiko, tačiau turėjau jo atsisakyti, nes, tiesą sakant, jis man buvo šiek tiek per mažas“, – apgailestauja A.Rieu.

A.Stradivarius, be smuikų, gamino arfas, gitaras, altus ir violončeles. Iš viso meistras pagamino daugiau kaip 1100 instrumentų. Šiandien išlikę  650.

Unikalaus smuiko ir pasaulinio garso muziko A.Rieu duetą puikiai papildo maestro įkurtas ir vadovaujamas Johanno Strausso orkestras. Puikių muzikų, kruopščiai atrinktų paties A.Rieu, arkliukas – didingasis valsas, tačiau jie sukuria ir nuostabias Celine Dion, Leonardo Coheno, Franko Sinatros, ABBA dainų, „Disney“ miuziklų melodijų interpretacijas. Iš viso jų repertuare daugiau nei 800 kūrinių.

A. Rieu ir J.Strausso orkestro koncertas birželio 3 d.  20 val. „Siemens“ arenoje Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.