R.Sviackevičiaus rečitalyje – stulbinamos akordeono spalvos

Birželio 5 dieną Vilniaus rotušėje neįprastą rečitalį surengs akordeono intelektualu tituluojamas Raimondas Sviackevičius. Jis muzikuos ne tik solo, bet ir su keturiais violončelininkais – Mindaugu Bačkumi, Povilu Jacunsku, Onute Švabauskaite ir Domu Jakštu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 1, 2014, 11:37 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:40 AM

Solidžios pajėgos žada intriguojančią programą, juolab kad Raimondas nuo pat muzikinės karjeros pradžios puoselėja šiuolaikinę muziką ir nenuilstamai krauna lietuviško repertuaro akordeonui kraičio skrynią, kurioje nugula įdomiausių lietuvių autorių kompozicijos.

R.Sviackevičiaus meistriškai valdomas akordeonas perteikia kompozitorių vizijas savita ir įtaigia kalba, atskleidžia artimas šiuolaikiniam žmogui ribines būsenas – nerimą, įtampą, ekstazę, nusivylimą ar pulsuojantį adrenalinu gyvenimo tempą.

Koncerto pradžioje skambės duetu su Mindaugu Bačkumi atliekamas Broniaus Kutavičiaus opusas „Rhythmus – arhythmus“, kurio versija akordeonui ir violončelei, pasak autoriaus, yra net įtaigesnė ir įdomesnė už originalią.

Pirmą kartą Lietuvoje koncerte nuskambės Ramūno Motiekaičio „Lento“ solo akordeonui, dedikuotas R.Sviackevičiui. Šio kūrinio pasaulinė premjera jau įvyko Velse, „Vale of Glamorgan“ festivalyje.

Kitus du filosofiškus kūrinius – Sofijos Gubaidulinos „In Croce“ ir Arvo Pärto „Fratres“ - Raimondas atliks su Povilu Jacunsku, o koncertą užbaigs su keturiais violončelininkais atliekama Anatolijaus Šenderovo „David‘s song“ versija.

Tai nevienadienė, kelianti amžinus būties klausimus muzika. Ją reikia išgirsti.

Akordeonininko R.Sviackevičiaus rečitalis Vilniaus rotušėje – birželio 5 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.