Oskaro Koršunovo „Žuvėdrai“ – penki Torunės festivalio prizai

OKT / Vilniaus miesto teatro naujausio spektaklio „Žuvėdra“ tarptautinis debiutas buvo daugiau nei sėkmingas. Torunėje (Lenkija) vykusiame jau 22-ajame tarptautiniame teatro festivalyje „Kontakt“ spektaklis gavo net penkis prizus. Tai –  pusė viso festivalio apdovanojimų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2014, 2:43 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:45 AM

Antrą kartą Torunės festivalyje geriausiu režisieriumi pripažįstamas Oskaras Koršunovas. Praėjusiame festivalyje už geriausią  režisūrą buvo apdovanotas spektaklis „Dugne“.

Geriausios aktorės nominacijoje nugalėjo Mašos vaidmenį „Žuvėdroje“ sukūrusi Rasa Samuolytė.

Aktoriui Martynui Nedzinskui už jauno rašytojo Konstantino Trepliovo vaidmenį atiteko geriausio jaunojo menininko prizas.

OKT / Vilniaus miesto teatro „Žuvėdros“ interpretacijai taip pat atiteko trečioji festivalio premija.

Spektaklis tiesiog sužavėjo publiką. Netylant plojimams abu vakarus aktoriai net šešis kartus sugrįžo į sceną nusilenkti, o vėliau komplimentus priiminėjo ir kiekvienas asmeniškai.

Vilniečių „Žuvėdros“ interpretacija nepaliko abejingų ir festivalyje dalyvavusių kritikų bei žurnalistų. Paprastai „Kontakt“ festivalyje po spektaklių vykstančiuose aptarimuose sulaukiama įvairių nuomonių, kartais – netgi labai griežtų ir kategoriškų, tačiau šį kartą kritikai neslėpė susižavėjimo. Tad OKT / Vilniaus miesto teatro „Žuvėdrai“ atiteko ir kritikų bei žurnalistų prizas – jų nuomone, tai buvo geriausias festivalio spektaklis.

„O.Koršunovo „Žuvėdra“ – didžiausia teatrinių įspūdžių dozė. Antono Čechovo pjesės interpretacija itin moderni, paremta minimalistiniu scenovaizdžiu, be ištaigingų istorinių kostiumų, tačiau taip arti publikos. Kiekvienas aktorius savo charakterį kuria lengvai, išvengdami perspaudimo, tačiau įtikinamai. Tai realūs žmonės, kurie dalijasi savo mažomis ir didelėmis problemomis tiesiog čia, scenoje“, – iš karto po spektaklio rašė kritikė Magdalena Janowska.

Tarptautinis teatro festivalis „Kontakt“ Torunėje – vienas svarbiausių centrinės Europos teatro forumų, vykstantis jau dvidešimt antrą kartą. Dažnam režisieriui tai buvo langas į didžiausius Europos teatrų festivalius.

Režisierius O.Koršunovas ir jo teatras festivalyje dalyvauja nuo 1991 metų - tuomet buvo parodytas pirmasis spektaklis „Ten būti čia“. Per festivalio gyvavimo metus jo svečiai galėjo išvysti nemažai ir kitų režisieriaus spektaklių: čia buvo parodyti „Senė II“, „Vasarvidžio nakties sapnas“, „Vaidinant auką“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ bei „Dugne“.

Festivalyje pristatyti ir kitų režisierių darbai: Erico Lacascade's „Dėdė Vania“ ir Mariaus Ivaškevičiaus „Malyš“.

Šiemet daugiau nei savaitę trukusiame festivalyje dalyvavo trupės iš Airijos, Vokietijos, Lenkijos, Slovėnijos, Rumunijos, Vengrijos, Latvijos, Serbijos, Olandijos, Italijos bei Lietuvos. Programoje pristatyti tokių Europoje garsių režisierių kaip Oliveris Frljićius, Konstantinas Bogomolovas, Monika Strzępka, Emma Dante spektakliai. Lietuvai dar atstovavo režisierius Eimuntas Nekrošius.

Būtent „Žuvėdra“ uždarys OKT / Vilniaus miesto teatro sezoną Lietuvoje. Birželio 10-11 dienomis spektaklis lankysis Klaipėdoje, o jau birželio 16 dieną publikos lauks Vilniuje, kur atsisveikins su žiūrovais iki rudens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo