Pažaislio muzikos festivalio publikai lietus nė motais

Pažaislio vienuolyno kieme sekmadienio vakarą tarptautinis Pažaislio muzikos festivalis pradėtas įžanginiu koncertu.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 2, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:55 AM

Pažaislio vienuolyne skambėjo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius), Kauno valstybinio choro (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis), solistų Ievos Prudnikovaitės, Jeronimo Miliaus (vokalas), Saulės Rinkevičiūtės (smuikas), Vitos Šiugždinienės (violončelė), Rūtos Rinkevičiūtės (fortepijonas) atliekama muzika. Koncerto programoje buvo Tolgos Kashifo „Queen Symphony“,  Andrew Lloydo Webberio,  Astoro Piazzollos, Josho Grobano, Erico Claptono,  Davido Baerwaldo,  Kevino Gilberto ir kitų kompozitorių kūriniai.

„Visų pirma noriu padėkoti mūsų ištikimiausiems gerbėjams, kurių, nepaisant nei vėsoko oro, nei lietaus, į koncertą susirinko daugiau nei du tūkstančiai. Džiugu ir miela žinoti, kad išsiugdėme puikią publiką. Dėkoti galima ir Aukščiausiajam, nes koncerto, kuriame skambėjo ir Jėzaus, ir Magdalenos arijos, metu nustojo lyti. Vadinasi, buvome išgirsti, dangus Pažaisliui buvo maloningas“, – pirmadienio rytą įžanginio koncerto įspūdžiais dalijosi Pažaislio festivalio koordinatorius Justinas Krėpšta.

Iki vasaros pabaigos truksiantis muzikos festivalis Kaune surengtas jau devynioliktą kartą. Koncertais jis žada džiuginti muzikos gerbėjus ir kitose šalies vietovėse. Pažaislio festivalyje numatyti 42 koncertai, 9 jų – nemokami. Iš viso pasirodys apie 100 kolektyvų ir pavienių atlikėjų iš 16 pasaulio šalių – Alžyro, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Italijos, JAV, Kolumbijos, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Meksikos, Norvegijos, Prancūzijos, Ukrainos ir kitų.

„Galima sakyti, kad kiekvienas mūsų klausytojas ras jo širdžiai mielos muzikos, koncertų programos skirtos įvairių skonių publikai. Kūrinių spektras įvairus – nuo klasikos šedevrų iki vadinamojo lengvojo žanro, – nuo simfonijos iki uždegančių Kolumbijos ritmų. Žadame nemažai intrigų, įdomių susitikimų su pasaulinio garso žvaigždėmis. Vyks ir proginių pasirodymų.

Iš jų norėčiau išskirti Giueppe Verdi „Rekviem“ atlikimą, skirtą Kauno geto sunaikinimo 70-mečiui. Taip pat –  tradicinį spektaklį istorine tematika, kurį, kaip kasmet, parodysime Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse. Šį kartą prie Kauno pilies bus vaidinama niekur nestatyta Eugenijaus Remigijaus Baltrušaičio drama apie didįjį lietuvių dainių Kristijoną Donelaitį (režisierius Vytautas Rumšas). Ačiū šios dramos autoriui, kad sutiko bendradarbiauti su Pažaislio festivaliu ir pritaikyti savo kūrinį statant spektaklį istorinėje vietoje – greta Kauno pilies“, – Eltai pasakojo J.Krėpšta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.