Trakuose - Viduramžių šventė

Yra laikas dirbti ir yra laikas švęsti. Birželio 7, 8 dienomis Trakų pusiasalio pilyje visi norintys turės galimybę grįžti į  viduramžius. Jau šešioliktą kartą Trakų miesto gyventojai ir svečiai kviečiami į Trakų pusiasalio pilies Viduramžių šventę.

Trakų pusiasalio pilies Viduramžių šventė rengiama jau šešioliktą kartą.<br>T.Bauro nuotr.
Trakų pusiasalio pilies Viduramžių šventė rengiama jau šešioliktą kartą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2014, 12:12 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:01 AM

Yra istorija apie du karalius. Vienas jų buvo nepaprastai žiaurus ir vertė savo žmones dirbti be atilsio, o kitas leido savo žmonėms be paliovos švęsti. Griežtojo karaliaus karalystėje žmonės buvo niūrus ir nelaimingi, o nerūpestingojo – nutukę ir tingūs. Sakoma, kad laimė slypi per vidurį, kai darbą galima derinti su linksmybėmis. Tad po sunkios darbo savaitės trakiškiai kviečia užsukti į Trakų pusiasalio pilį ir pasinerti į viduramžių dvasia alsuojančią šventę.

Žmonės šventė ir linksminosi visais laikais, tik papročiai, skoniai ir galimybės kito. Kalbama, kad viduramžiais šventės ir buvo pagrindinis pasilinksminimo būdas.Per šventes žmonės bendravo, prekiavo, vaišinosi, dalijosi naujienomis. Geras maistas ir gėrimai buvo neatsiejama šventės dalis.

Ar žinote, kokiais patiekalais tais laikais gomurį pamalonindavo didikai? Jie valgydavo tai, ką galima pagaminti sumedžiojus: paukštieną, žvėrieną užsikąsdami duona ir užgerdami vynu, o vaisiai, daržovės, tamsi duona buvo įprastas valstiečių maistas.

Šventėje šurmuliuos įvairūs amatininkai: puodžiai, kalviai, knygrišiai, juvelyrai, medžio drožėjai, popieriaus gamintojai, kauladirbis, peilininkas ir kt. Puikiai nusiteikę amatininkai ne tik pademonstruos senąsias technologijas, papasakos savojo amato istoriją, bet ir pakvies visus pageidaujančius pačius išmėginti vieno ar kito amato.

Šventės dalyviai stebės lankininkų pasirodymus, lengvai siūbuos į taktą skambant viduramžių muzikai. Drąsiausieji galės dalyvauti vykdant nusikaltėlių egzekuciją.

Šiais metais šventės dalyvių laukia ir naujovių. Pirmą kartą Viduramžių šventėje dalyvaus raitieji riteriai, kurie varžysis ne tik įvairiose meistriškumo rungtyse, bet ir kovos su ietimis. Be to, vyks ypatingas riterių turnyras. Jame riterija kausis trimis etapais, naudodamiesi skirtingu ginklu - skydu ir kalaviju, pusantros rankos kalaviju bei bakleriu (mažuoju skydu) ir kalaviju. Žiūrovus triukais stebins oro akrobatas Konstantinas Kosovecas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.