Kokius filmus gali žiūrėti vaikai, spręs tėvai, o ne valdžia

Seimas ketvirtadienį priėmė naują kino filmų indeksavimo tvarką, pagal kurią jaunesni vaikai filmus, indeksuotus ženklais N-7 ir N-13, galės žiūrėti kartu su juos lydinčiais suaugusiais.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 5, 2014, 3:20 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:50 AM

Parlamentarai patikslino galiojantį įstatymą nustatydami, kad į filmus, skirtus žiūrovams nuo 7 metų, jaunesni vaikai bus įleidžiami tik kartu su juos lydinčiais pilnamečiais asmenimis, o į filmus, skirtus žiūrovams nuo 13 metų, vaikai nuo 7 iki 13 metų taip pat bus įleidžiami kartu su juos lydinčiais pilnamečiais asmenimis.

Įstatymo pakeitimus inicijavusio Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Remigijaus Šimašiaus teigimu, Seimas pasirinko kompromisinį variantą. Parlamentaras papildomai siūlė, kad indeksu N-16 ir N-18 pažymėtus filmus jaunesni paaugliai taip pat galėtų žiūrėti ateidami su tėvais ar kitais suaugusiaisiais.

Jo manymu, tėvams, o ne valdžiai turėtų būti palikta teisė spręsti, kokius filmus galima žiūrėti jų vaikams. Seimo narys apgailestauja, kad Seimo dauguma neatsispyrė pagundai dar šiek tiek pareguliuoti, tačiau pasidžiaugė, jog bent mažiausiems kino žiūrovams jokie dirbtiniai draudimai žiūrėti filmus su tėvais negalios.

Už pataisas balsavo 63, prieš  - 8, susilaikė - 33 Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.