Projektas MUTE sujungs muziką ir techniką

Birželio 11 d. Energetikos ir technikos muziejaus Turbinų salėje Vilniuje įvyks koncertas „MUTE: muzika ir technika“, kurį rengia Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2014, 4:06 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:54 AM

Šis netradicinis renginys – tarptautinės programos „New music: New audiences“ dalis. Taip pavadintą Europos muzikinį tinklą įkūrė Danijos kompozitorių sąjunga. Ji siekia su užsienio šalių partneriais per dvejus metus surengti daugiau kaip 50 įvairių muzikos projektų, apimančių plačią žanrų, muzikos kalbos ir stiliaus, formos ir sudėčių amplitudę.

Pagrindinė projekto idėja, atsispindinti ir pavadinime, – palaikyti ir plėsti šiuolaikinės muzikos klausytojų auditoriją, per kūrėjus ir atlikėjus suartinti muziką su naujos kartos klausytoju ar žiūrovu, padėti suvokti šiuolaikinio kūrėjo pasaulį.

„New music: New audiences“ partnerių tinklą sudaro 16 Europos šalių kūrybinių sąjungų, muzikos informacijų centrų, autorių teisių, aukštųjų muzikos mokyklų organizacijų ir atlikėjų kolektyvų atstovai. Lietuvai šiame tinkle atstovauja Šv. Kristoforo kamerinis orkestras.

Vilniuje skambėsiančią programą „MUTE: muzika ir technika“ sudarys profesionalių lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai, įkvėpti akustinių instrumentų skambesio ir papildyti nedidelėmis technikos prietaisų intervencijomis. Šiai unikaliai programai pasirinkta netradicinė Energetikos ir technikos muziejaus aplinka su technine įranga.

Koncerte pasirodys jaunatviškas, eksperimentų nevengiantis Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, Vilniaus Gedimino technikos universiteto mišrus choras „Gabija“ (vadovė Rasa Viskantaitė) ir Liudas Mockūnas (bosinis klarnetas, bosinis saksofonas). Skambės belgų kompozitorių Gregory d’Hoop ir Jean-Marie Rens bei lietuvių kompozitorių Osvaldo Balakausko, Algirdo Martinaičio ir Gintaro Sodeikos kūriniai.

Vieną „New music: New audience“ programų Šv. Kristoforo kamerinis orkestras praėjusią vasarą jau surengė Aukštadvaryje esančioje Velnio duobėje, taip parodydamas, jpg šiuolaikinis menas gali tapti patraukliu, pasirinkus netradicines, originalias jo pateikimo formas.

Šiuolaikinės muzikos koncertas „MUTE: muzika ir technika“ Energetikos ir technikos muziejaus Turbinų salėje Vilniuje - birželio 11 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.