Kultūros naktis kvies tamsoje pamatyti daugiau

Aštuntą kartą rengiamas vienos

Kultūros nakties programoje šiemet numatoma apie 170 renginių.<br>D.Umbraso nuotr.
Kultūros nakties programoje šiemet numatoma apie 170 renginių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Augulytė

Jun 10, 2014, 2:00 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:14 AM

Šiemet renginio geografija plečiasi – daug projektų bus pristatyta Neries krantinėje, taip pat Žvėryne ir senamiestyje. Vilniuje svečiuosis per 10 užsienio menininkų iš Baltijos šalių, Skandinavijos Rusijos ir JAV, tačiau, šventės rengėjų teigimu, pagrindinis dėmesys skiriamas Lietuvos kūrėjams ir atlikėjams, kuriems dalyvavimas Kultūros naktyje yra puiki proga prisistatyti. Iš viso festivalyje dalyvaus apie 500 kūrėjų, jiems talkins per 200 savanorių.

Vilniaus mero ir festivalio globėjo Artūro Zuoko teigimu, dienos sostinėje jau yra kultūringos, tad beliko kultūringomis paversti ir naktis. Šis projektas, anot jo, prie to labai prisideda ir yra vienas labiausiai laukiamų įvykių Vilniuje. Inicijuojant festivalį, pasak mero, sąmoningai siekta nukonkuruoti Jonines ir tradicinį jų šventimo būdą.

„Nenorime pažeisti Joninių šventimo tradicijos, bet prisiminkime – kadaise Joninės buvo šašlykas, daug alaus ir viskas tuo baigdavosi. Norime, kad Joninių savaitgalį vilniečiai nelėktų kažin kur, o liktų mieste ir turėtų  turiningą programą, kad Joninės įgautų kitokį, šiuolaikišką, formatą, šalia išlaikant ir tradicijas“, – teigia A. Zuokas.

Šių metų festivalio šūkis – „Tamsoje pamatyk daugiau“. Anot Kultūros nakties iniciatorės, Lietuvos kultūros tarybos pirmininkės Dainos Urbanavičienės, nakties programos akcentas - teatrų pasirodymai. Festivalyje dalyvaus bene visos miesto trupės. Bernardinų sodas bus skirtas šeimoms, čia bus pristatomi per 20 tokio pobūdžio projektų.

Festivalio rengėjų siekis – parodyti rečiau išnaudojamas ar apleistas miesto vietas, todėl per Kultūros naktį rengiamos ekskursijos po miesto požemius, atgaivinama Neries krantinė, kur suspindės lazerių projekcijos. Vilniečių taip pat laukia koncertai Valdovų rūmuose, Šv.Kotrynos bažnyčioje, 3D projekcija ant Prezidentūros sienos, milžiniški grafičiai ir daugelis kitų projektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.