Lietuvio fotografo darbai – prestižiniame festivalyje Madride

Ispanijos nacionaliniame dekoratyviųjų menų muziejuje Madride atidaryta lietuvio fotografo Mindaugo Gabrėno paroda, kuri  įtraukta į tarptautinio fotografijos ir vizualiųjų menų festivalio „PHotoEspaña“ programą.  Ekspozicijoje pristatomos trys dešimtys šio kūrėjo darbų iš serijos „Fantasma“ ir Madrido gatvėse užfiksuotų portretų ciklo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 7:15 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:59 PM

Fotografijos atspindi M.Gabrėno kūrybos laikotarpį, kai jis 2005-2009 metais gyveno ir dirbo Ispanijoje. Šiemet „PHotoEspaña“ festivalis skirtas Ispanijoje arba ispanų sukurtoms fotografijoms, todėl festivalio koordinatorius ir sudomino ši ispaniška menininko iš Lietuvos kūryba.

Lietuvos fotomenininkų sąjungos ir Lietuvos ambasados Ispanijoje pastangomis lietuvių autorių kūryba viename svarbiausių šios srities Europos festivalių pristatoma jau ne pirmus metus. Pernai fotomenininkės Violetos Bubelytės paroda „Autoportretai“ tapo išskirtiniu festivalio akcentu – vienas autorės darbų buvo naudojamas 2013 metų „PHotoEspaña“ plakate, katalogo viršelyje, programose, kvietimuose. Dar ankstesniais metais buvo eksponuota Rimaldo Vikšraičio paroda.

„Džiugina tai, kad „PHotoEspaña“ festivalyje vis pristatome skirtingų laikotarpių ir skirtingo stiliaus kūrėjus iš Lietuvos“, - sakė Lietuvos ambasadorė Ispanijoje Audra Plepytė per atidarymą, kuris vyko Nacionaliniame dekoratyviųjų menų muziejuje, įsikūrusiame centrinėje Madrido dalyje, tarp gausiai lankomos Cibelės aikštės ir Retiro parko. Pasak diplomatės, surengti šią parodą pavyko ir todėl, kad ambasadai padėjo privatus rėmėjas, skyręs svarią reikiamų lėšų sumą.

Į atidarymą susirinkęs gausus būrys fotografijos gerbėjų klausinėjo parodos autoriaus, kuriose Ispanijos vietovėse kurtos fotografijos, kuri fotografija įdomiausia ar vertingiausia pačiam autoriui. Kai kurie jų parodą pavadino „Melancholiška Ispanija“.

 Parodoje taip pat eksponuojamas stendas su Lietuvos fotografiją pristatančiais autoriniais ir rinktiniais albumais.

M.Gabrėnas parodas rengia nuo 2010 metų, jo darbai eksponuoti Lietuvoje, JAV, Ispanijoje, Vokietijoje, Rusijoje, fotografijos publikuotos žurnaluose, spausdintos Lietuvos fotografijos metraščiuose ir kituose fotografijos leidiniuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.