A. Miškinio literatūrinę premiją pelnė poetas G. Bleizgys

Už eilėraščių rinkinį „Sodas“

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 11, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:23 PM

Utenos rajono savivaldybės taryba A.Miškinio literatūrinę premiją, skiriamą poetui už aukštaitiškos dvasios išsaugojimą poezijoje, įsteigė 2003 m. Poetui atiteks 3 tūkst. litų bei laureato diplomas.

G.Bleizgys yra poetas ir literatūros kritikas. Literatas debiutavo 1998 m. išleidęs poezijos knygą „Vietovė. Šiaurė“, kuri jam pelnė poetinio Druskininkų rudens premiją. 1999 m. Vilniaus universitete baigė lituanistikos magistrantūrą. Dirbo „Metų“ redakcijoje, 1999-2001 m. – „Literatūros ir meno“ vyriausiuoju redaktoriumi.

Poeto kūryboje vyrauja praeinančio laiko refleksija, reiškiama itin abstrahuotais vaizdais. Ypač išryškinamas gamtos ir žmogaus santykis, gamtos – kaip kaskart atsinaujinančios, žmogaus – kaip nuolat senstančio, praeinančio.

Už šį eilėraščių rinkinį G.Bleizgys apdovanojamas jau ne pirmą kartą – 2012-aisiais jam paskirta Julijono Lindės-Dobilo premija, taip pat penktoji Jurgos Ivanauskaitės premija.

2013-aisiais A.Miškinio premijos laureatu tapo poetas Alis Balbierius. Jais taip pat yra tapę poetai Algimantas Baltakis, Vladas Braziūnas, Valdemaras Kukulas, Jonas Strielkūnas ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.