Akordeonui paklūsta ir romantizmo genijaus P. Čaikovskio muzika

Kompozitoriaus Piotro Čaikovskio vardas, ko gero, ne vienam asocijuojasi su tokiais šedevrais kaip „Gulbių ežeras“, „Spragtukas“, „Miegančioji gražuolė“, „Eugenijus Oneginas“. Nesunku būtų ir kokią frazę iš šių kūrinių paniūniuoti, nes būtent melodingumas – vienas išskirtinių šio kompozitoriaus bruožų, lėmusių neblėstantį populiarumą iki šių dienų. Jo muzika skamba ne tik klasikinės, bet ir džiazo ar roko muzikos koncertuose, tačiau išgirsti ją atliekamą akordeonu galima tikrai ne kasdien - šiam instrumentui P.Čaikovskis nekūrė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2014, 8:12 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:06 PM

Tačiau būtent tokiam muzikiniam iššūkiui – įvilkti P.Čaikovskio kūrinius į naują skambesio rūbą - pasiryžo ansamblis „Axos“. Tai - aštuoni akordeono virtuozai: Regina Kardušaitė, Aurimas Goris, Tadas Motiečius, Romas Morkūnas, Simona Šukytė, Giedrė Bernotaitė, Raimondas Unguras su Martynu Levickiu priešakyje.

Visi kolektyvo nariai – profesionalūs muzikantai, išsiskiriantys ne tik kaip ne kartą aukščiausius apdovanojimus konkursuose susišlavę solistai, bet ir nepaprastai jautrūs ansamblistai. Muzikuojant kartu jiems tenka suvienyti menines ambicijas, talentą, gilinantis į kūrinių interpretaciją, siekiant vieno bendro kvėpavimo. Akordeonistų pastangos vaisingos: kad ir kur nuvyktų, jie parsiveža klausytojų simpatijas, kvietimus į prestižinius renginius bei sales.

„Axos“ nariai pripažįsta, jog akordeonas ir P.Čaikovskio kūriniai – įžūlokas derinys, tačiau būtent tai juos ir suintrigavo. Praleidę daugybę laiko prie originalių partitūrų, vėliau – aranžuočių bei kūrinių gludinimo, atlikėjai jaučiasi labai laimingi šią idėją vis dėlto įgyvendinę.

Koncertas „Nemirtingasis P.Čaikovskis“ birželio 14 d. 18 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.