Kultūros naktį – lietuviško šokio filmo premjera

Birželio 20-ąją Vilniuje vyksiančios Kultūros nakties programoje – ir šiais metais įkurto šokio teatro „comma8“ pristatomas šokio filmas „B.Triušį besivejant“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2014, 8:22 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:06 PM

Šokėja ir choreografė Rūta Butkus su kino operatoriumi Audriumi Zeleniumi, padedami kompozitorės Eglės Matuzonytės ir penkių neprofesionalių aktorių (Jonas Banzinas, Rūta Busilaitė, Loreta Kavaliauskienė, Danguolė Plečkaitytė ir Dominika Poszewieckaja), kviečia Vilniaus užkaborius ir vieną miesto legendų apie skaistybės įžadus sulaužiusią vaidilutę pažinti per šiuolaikinį šokį.

Pusvalandžio trukmės videofilmas kurtas metus, filmuotas gaudant ypatingąją Vilniaus rytų ir vakarų šviesą, nenaudojant papildomų priemonių. Kiekviena scena, mezgama į vientisą, visuomenės normas kvestionuojantį ir nekaltumo beieškantį judesio pasakojimą, režisuota paliekant vietos improvizacijai bei kiekvienos scenos erdvės magijai. Nuo dailės galerijos iki tardymo izoliatoriaus – emocijos veda, bet neapriboja, ypač su šiuolaikiniu šokiu mažiau susipažinusį žiūrovą.

Šiuo filmu R.Butkus siekia supažindinti ir su šokio teatro „comma8“ šokio spektaklių repertuaru – filme atpažįstami simboliai, šokėjos užsimena apie kūrėjai aktualiausias temas: vilties ir ironijos, (ne)normalumo ir aistros, tikėjimo.

Šokio filmo „B.Triušį besivejant“ premjera birželio 20 d. 22 val. 30 min. aikštėje prie Nacionalinės dailės galerijos Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.