„Lėlė“ sezoną užbaigs premjera mažiausiems žiūrovams

Šeštadienį ir sekmadienį Vilniaus teatras „Lėlė“ kviečia į paskutinę šio sezono

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Ivaškaitė

Jun 13, 2014, 1:32 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:42 PM

„Sezoną norėjome užbaigti nuolatinių mūsų teatro kūrėjų darbu, su nuolatiniais teatro žiūrovais“, - sakė prieš premjerą teatro „Lėlė“ vadovas Juozas Marcinkevičius.

Muzikinės pasakos kūrybinę komandą sudaro tik „Lėlės“ kūrėjai. Spektaklio scenarijaus autorius ir režisierius - Algirdas Mikutis. Kuriant scenografiją ir lėles su režisieriumi darbavosi Martynas Lukošius. Kompozitoriaus misijos ėmėsi aktorius Irmantas Jankaitis.

A.Mikutis jau yra susidūręs su poeto J.Marcinkevičiaus poema „Voro vestuvės“, tačiau premjera, anot jo, - visiškai naujas spektaklis.

Jis skiriamas vaikams nuo trejų metų, bus vaidinamas Mažojoje salėje. Tad vaikai galės ne tik stebėti scenos veiksmą, bet ir iš arti matyti lėles bei artistų triukus. Dauguma geriausių mažiausiems žiūrovams skirtų spektalių „Lėlės“ teatre vaidinami būtent Mažojoje salėje.

„Voro vestuvėse“ vaidina tik du aktoriai - Karolis Algimantas Butvidas ir Almira Grybauskaitė. Jie pasakoja istoriją apie nedorą vorą Tabalai, sumaniusį pagrobti saulę.

Spektaklyje veikia gausybė personažų: miško žvėreliai, vabalai ir kiti gyviai, pasakojimas derinamas su gausiais muzikiniais numeriais.

„Voro vestuvių“ režisierius ir atlikėjai kurdami spektaklį jau parodė jį Trakų pilies menėje, kur sulaukė labai gausios publikos. Anot A.Mikučio, tik vaikai gali pasakyti, ar kūrėjai eina tinkama linkme.

Muzikinės pasakos „Voro vestuvės“ teatre „Lėlė“ premjeriniai spektakliai - birželio 14 ir 15 d. 12 val. Bilietų kaina - 12 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus