Džiazas iš sostinės plūstels į kurortus

Pasitinkantys 13-ąjį festivalį „Vilnius Mama Jazz“ rengėjai koncertų

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 13, 2014, 10:22 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:56 PM

Kiekvieno mėnesio 13 dieną - džiazo muzikos koncertas. Taip festivalio „Vilnius Mama Jazz“ rengėjai bando priartinti tik rudenį į sostinę įžengsiančią tradicinę džiazo šventę.

Įvyko jau šeši ciklo „13“ koncertai, o šiandien džiazo akcija išplis net per keturias scenas trijuose meistuose. Vilniuje, Birštone ir Druskininkuose koncertuos Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos džiazo ansamblis, grupė „InSearch“, Arkadijaus Gotesmano, Juozo Kuraičio ir Eugenijaus Kanevičiaus trio bei vokalistė Giedrė Kilčiauskienė su džiazo trio.

Maratoną sostinės „Swedbank“ terasoje Konstitucijos prospekte pradės B.Dvariono mokyklos vaikai, vadovaujami Vytauto Labučio. Jie cikle „13“ pasirodys jau antrą kartą, nes per pirmąjį grupės koncertą į salę sunkiai tilpo jos gerbėjai.

2012-aisiais debiutavęs moksleivių kolektyvas jau žinomas visoje Lietuvoje, šiemet jis tapo Birštono džiazo festivalio sensacija. Mat vaikai groja ne pagal amžių virtuoziškai, žavi energetiniu savo muzikos užtaisu, netikėtais stilistiniais posūkiais, originaliomis džiazo standartų aranžuotėmis.

Ansamblyje muzikuoja B.Dvariono mokyklos Džiazo ir Pučiamųjų instrumentų skyrių auklėtiniai, kurie aktyviai reiškiasi ne tik šioje grupėje, bet ir kaip solistai, skina laurus įvairiuose konkursuose.

Džiazui šiandien atsivers ir sostinės svetainė-baras „Veranda“, įsikūręs Žvėryne. Čia originalias savo pačių kompozicijas gros džiazo asai -- perkusininkas A.Gotesmanas, saksofonininkas J.Kuraitis ir kontrabosininkas E.Kanevičius.

Ciklas „13“ supažindina publiką daugiausia su perspektyviu Lietuvos džiazo jaunimu. Ši idėja pasirodė įdomi ir Birštono džiazo festivaliui - su jo vėliava ciklą Birštono Kurhauze pristatys jau senokai scenose girdėta alternatyvaus džiazo grupė „InSearch“.

Tai kolektyvas, nepripažįstantis stilistinių barjerų, nesitaikstantis prie masinio skonio, tad kiekvienas jo pasirodymas tampa staigmena publikai.

Ketvirtąja ciklo „13“ scena šiandien taps Druskininkų restoranas-muzikinis klubas „Kolonada“. Čia koncertuos G.Kilčiauskienė su klavišininku Andrejumi Polevikovu, kontrabosininku Vyčiu Nivinsku ir būgnininku Dariumi Rudžiu. Tai vakaras jaukaus, stilingo tradicinio džiazo mėgėjams.

Per įvairias sostinės erdves keliaujantis ciklas „13“ tapo ne tik festivalio „Vilnius Mama Jazz“ šaukliu, bet ir savotišku sostinės džiazo klubo pakaitalu. Vasarą jis pasivys vilniečius net pajūryje.

„Vilnius Mama Jazz“ ciklo „13“ koncertai: birželio 13 d. 15.30 val. - Vilniuje, „Swedbank“ terasoje, 19 val. - Birštono Kurhauze, 20 val. - Vilniaus svetainėje-bare „Veranda“, 21 val. - Druskininkų restorane „Kolonada“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.