Panevėžys J. Miltiniui taria „Bonjour, maestro“

2014-ųjų Lietuvos kultūros

Panevėžys J. Miltiniui taria „Bonjour maestro“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Panevėžys J. Miltiniui taria „Bonjour maestro“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2014, 1:14 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:31 PM

Teigiama, kad šią dieną Panevėžio Laisvės aikštė virs Monmartru su visa jo atributika, Triumfo arka ir čia pat kuriančiais menininkais. Režisierių prisimins ir jo mokiniai - Panevėžyje sekmadienį pirmąkart organizuojamas pasaulio „miltinukų“ susitikimas. Vienos dienos festivalyje įvairiose miesto erdvėse koncertuos grupė „Liūdni slibinai“, orkestrai „Panevėžio garsas“, „Aukštyn“ ir kiti kolektyvai, pasirodys šiuolaikinio cirko trupė „Antigravitacija“, teatro spektaklius rodys moksleiviai, Lėlių vežimo teatras, Vilniaus universiteto teatro trupė „Minimum“. Šventės metu vyks prancūzų poezijos skaitymai, prancūziškų automobilių paradas bei daugelis kitų pramogų.

J. Miltinis gimė 1907 metų rugsėjo 3 dieną Akmenėje. 1931 m. Kaune baigė Valstybės teatro vaidybos mokyklą, buvo Šiaulių dramos teatro aktorius, vėliau tobulino vaidybos meną Paryžiuje, vaidino prancūzų kino filmuose, mokėsi Londone. Grįžęs į Lietuvą, 1938-1940 m. Kaune vadovavo Darbo rūmų teatro vaidybos studijai ir teatrui.

Didžiausias režisieriaus gyvenimo ir kūrybos laikotarpis - keturi dešimtmečiai (1940-1980) susiję su Panevėžio dramos teatru, kuriame J. Miltinis dirbo meno vadovu, vyriausiuoju režisieriumi ir vaidybos studijos vadovu. J. Miltinis išugdė tokius garsius lietuvių teatro ir kino aktorius kaip Bronius Babkauskas, Donatas Banionis, Vaclovas Blėdis, Gediminas Karka, Algimantas Masiulis, Eugenija Šulgaitė ir daugelį kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.