Pasaulio kūrėjai bendram projektui pasirinko Druskininkus

Jau ketvirtus metus Druskininkai tampa pasaulio kompozitorių meka. Į kūrybinę rezidenciją DAR (Druskininkai Artists’ Residence) kasmet atvyksta apie 20 menininkų iš skirtingų šalių, o programą kasmet inicijuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga.

Projektas „Summer Garden Photograph“ iš Druskininkų keliaus į Austriją, Didžiąją Britaaniją ir Slovakiją.<br>D.Petrulio nuotr.
Projektas „Summer Garden Photograph“ iš Druskininkų keliaus į Austriją, Didžiąją Britaaniją ir Slovakiją.<br>D.Petrulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2014, 6:16 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:37 PM

Skirtingų menininkų kolektyvas miškų apsuptyje kuria valandos trukmės audiovizualų pasirodymą „Summer Garden Photograph“, kuris subrandintas keliaus po kitas Europos šalis. Sukurtas muzikines istorijas įvaizdino menininkės Auksės Petrulienės Psilikono teatras.

Šiais metais atidarė rezidenciją atidarė menininkai iš Jungtinės Karalystės, Slovakijos, Austrijos bei Lietuvos. Kūrėjai vertina Druskininkus kaip vietą, kurioje gali rastis netikėčiausi meniniai sprendimai, paveikti nuostabios gamtos ir ramybės. Druskininkų rezidencija kasmet tampa žinomesnė tarp pasaulio kompozitorių - tai liudija sparčiai didėjantis paraiškų skaičius.

Naktinės repeticijos Kompozitorių poilsio ir kūrybos namuose ir improvizacijos ieškant geriausio sprendimo jau tampa neatsiejama DAR dalis. Jau ketverius metus menininkai negaili pagyrų kurortui, itin tinkamam bendrai kūrybai.

Tradiciškai premjera dovanojama Druskininkų gyventojams ir poilsiautojams. Projekto „Summer Garden Photograph“ paskutinė repeticija - birželio 18 d. 19 val. „Draugystės“ sanatorijos Raudonojoje salėje Druskininkuose.

Vėliau šis unikalus projektinis darbas bus pristatytas keliose šalyse, bendradarbiaujant su A.I.R. Krems rezidencija Austrijoje, SAM (Sound and Music) organizacija Londone (Jungtinė Karalystė) ir ISCM Slovakijos sekcija Košicė/Bratislava (Slovakija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.