Naktį Lukiškių aikštėje – muzikiniai pokalbiai „Juodais baltais“

Šiemet kultūrinės nemigos apimti vilniečiai ir jų svečiai Lukiškių aikštėje išgirs, apie ką naktį kalbasi fortepijonas ir kiti instrumentai – jau šeštą kartą per Kultūros naktį čia rengiamas koncertas „Juodais baltais“ pristatys Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) muzikantų duetus ir solinius pasirodymus.

Koncerto „Juodais baltais“ sumanytojas - pianistas P.Geniušas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Koncerto „Juodais baltais“ sumanytojas - pianistas P.Geniušas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2014, 6:03 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:26 PM

Projekto ištakos siekia 2009 metus, kai pianistas P.Geniušas Vilniaus Lukiškių aikštėje per Kultūros nakties festivalį surengė rečitalį. 2011 m. į šį tarp vilniečių ir sostinės svečių populiarų muzikos projektą įsitraukė jaunieji pianistai – talentingiausi LMTA Fortepijono katedros studentai ir absolventai, kurių soliniai pasirodymai sudarydavo šio muzikos maratono programos pagrindą.

Šiemet solinių jaunųjų ir patyrusių pianistų pasirodymų vėrinį papildys duetai. Pasak renginio sumanytojo P.Geniušo, šį pokytį įkvėpė bendras jo ir saksofonininko Liudo Mockūno projektas „Jūra miške“. Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybos inspiruotas dviejų iškilių menininkų muzikinis pokalbis paskatino ir kitus pianistus pasikviesti į „Juodais baltais“ projekto programą sceninius partnerius.

P.Geniušo ir L.Mockūno „Jūra miške“ Lukiškių aikštėje skambės nuo vidurnakčio. O nuo 21 valandos demokratiškoje „Juodais baltais“ scenoje pasirodys ryškūs skirtingų kartų muzikantai. Prie akademijos studentų, doktorantų ir absolventų būrio prisidės ir LMTA rektorius – projekto programoje dalyvaus prof. Zbignevo Ibelhaupto bei prof. Rūtos Rikterės duetas.

Kultūros naktinėtojams gros akademijos studentai ir absolventai: pianistai Justas Čeponis, Jolanta Kundrotaitė, Martyna Kloniūnaitė, Rokas Valuntonis, Milana Dunauskaitė, Liubovė Sergijenko, Paulius Rudokas, Domantas Karalius, Vytis Smolskas, smuikininkai Žydrė Ovsiukaitė, Kostas Tumosa, Augusta Jusionytė, klarnetininkas Vytautas Giedraitis ir džiazo dainininkė Vytautė Pupšytė.

Koncerto programoje – W.A.Mozarto, F.Poulenco, S.Prokofjevo, F.Chopino, A.Rozenblatto, S.Rachmaninovo, C.Francko, C.Debussy, Castelnuovo-Tedesco, L.van Beethoveno, G.Gershwino–F. Say, M.Ravelio, V.Smolsko kūriniai ir džiazo improvizacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?