Vilniaus festivalyje – pianisto Luko Geniušo rečitalis

Lietuvos nacionalinės filharmonijos

Pianistas L.Geniušas Vilniaus festivalyje atliks kompozitorių L.van Beethoveno, J.Brahmso, B.Bartoko ir S.Prokofjevo kūrinius.<br>D.Skurzako nuotr.
Pianistas L.Geniušas Vilniaus festivalyje atliks kompozitorių L.van Beethoveno, J.Brahmso, B.Bartoko ir S.Prokofjevo kūrinius.<br>D.Skurzako nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 17, 2014, 11:10 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:06 PM

Pianistų Petro Geniušo ir Ksenijos Knore sūnus fortepijonu pradėjo skambinti būdamas penkerių, o nuo šešerių - koncertuoti. Šiuo metu 23 metų muzikas jau yra laimėjęs prizus dešimtyje tarptautinių pianistų konkursų, tarp jų – 2010 metais Ginos Bachauer Solt Leik Sityje (I vieta ir aukso medalis) ir Fryderyko Chopino Varšuvoje (II vieta ir sidabro medalis). 2012 m. Frankfurte prie Maino jis buvo apdovanotas Vokietijos pianistų premija.

L.Geniušas yra koncertavęs su daugeliu orkestrų (Hamburgo, Duisburgo, Škotijos BBC, „Kremerata Baltica“, Varšuvos filharmonijos, Lietuvos valstybiniu simfoniniais) ir surengęs rečitalius Rusijos, Lietuvos, Lenkijos, Švedijos, Vokietijos, Ispanijos, Šveicarijos, Prancūzijos, Austrijos, Japonijos, Pietų Korėjos, JAV salėse. Šiais metais, be kitų pasirodymų, pianistas debiutuos Ciuricho „Tonhalle“ ir Paryžiaus „Salle Gaveau“.

Vilniaus festivalyje pianistas atliks kompozitorių Ludwigo van Beethoveno, Johanesso Brahmso, Belos Bartoko ir Sergejaus Prokofjevo kūrinius.

Vasaros pradžioje prasidėjęs 18-asis Vilniaus festivalis artėja pabaigos link. Birželio 19-ąją festivalyje dar pasirodys smuikininkas iš Vengrijos Roby Lakatosas su grupe, o festivalį užbaigs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro bei Budapešto meno rūmų kartu rengiama Georgo Frydricho Handelio odės „Aleksandro puota“ premjera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.