Tiems, kurie nespėjo spektaklių pamatyti dieną, – teatras naktį

Penktadienio vakarą Vilniuje per tradicinę Kultūros naktį lankytojų lauks pusė tūkstančio menininkų, surengsiančių pusantro šimto renginių. Šįmet daugiausia dėmesio skirta teatrams, šeimai bei audiovizualiniams pasirodymams.

Spektaklio „Kosmosas “ kompozitoriai E.Kaušylas ir M.Skalskis.<br>D.Matvejevo nuotr.
Spektaklio „Kosmosas “ kompozitoriai E.Kaušylas ir M.Skalskis.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 9:57 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:25 PM

2014-ieji Lietuvoje – Teatro metai: dešimtys renginių, premjerų, užsienio režisieriai, Lietuvos scenos korifėjai. Jeigu kas teatru nespėjo pasigėrėti dieną, galės tai padaryti naktį.

Galbūt ne tradiciškai teatro salėje, galbūt šurmuliuojant miniai, tačiau taip pat žavingai, o svarbiausia - kitaip.

Scena - miesto gatvėje

Spektaklyje „Ar aš Don Quixote`as?“ scena taps miesto gatvės. Kartu su jaunuoju Don Quixote'u (aktoriumi Ainiu Storpirščiu) žiūrovai leisis į žygį po Vilnių.

Jie susitiks su vilniečiais, užsuks į sostinės barus ir privačius vakarėlius. Per šį spektaklį publika pamatys vaikiną, kuris keliauja Vilniaus gatvėmis pavargęs nuo šiuolaikinio pasaulio cinizmo.

„Galbūt jame pamatysite ir save, o mes kitą kartą gatvėmis vaikščiosime jau su jumis?“ - kreipiasi į žiūrovus spektaklio kūrėjai.

Tęsiant keliaujančio teatro temą reiktų nepraleisti ir Keliaujančio klounų orkestro. Lietuvos gydytojai, dirbantys didžiausiose vaikų ligoninėse, judriausiose miesto gatvėse praeiviams dovanos nuotaikingas dainas.

Į savo pasirodymą jie stengiasi įtraukti kuo daugiau žmonių. Po „klounais“ slypi daugiau nei graži idėja - gydytojai tai daro ir ligoninėse, nes tiki, kad šypsena padeda sveikti.

Ypač laukia tėvų su vaikais

Teatro trauka arba bodėjimasis juo, kaip ir daugybė kitų vertybių, susiformuoja šeimoje. Šiais metais Kultūros naktyje teatras ypač laukia šeimų.

Šeimų erdvėje Bernardinų sode į visas veiklas bus įtraukiami tiek vaikai, tiek suaugusieji. Iki pat vidurnakčio bus surengtas ne vienas spektaklis ir koncertas.

Tėvai su vaikais bus kviečiamos į dirbtuves, improvizacijas, žaidimus ir vaidinimus.

„Šioje atsinaujinusioje Vilniaus erdvėje perteiksime naują požiūrį į teatrą. Galbūt taip prasidės graži šeimos ir teatro meilės istorija?“ - vylėsi Kultūros nakties rengėjai.

Lietuvos nacionaliniame dramos teatre danų režisierės Kirsten Dehlholm spektaklio „Kosmosas+“ muzikinė-vizualinė versija specialiai parengta festivaliui. Žiūrovai garsais ir vaizdais bus nukelti į kosmosą - ten, kur kiekvienas vaikas nori nukeliauti ir iš arti pamatyti Saulės sistemą, galaktikas, supernovas ir meteoritus.

Tai visos šeimos vakaras, kuriame didieji galės prisiminti laikus, kai norėjo tapti kosmoso užkariautojais, o mažieji galės bent trumpam jais tapti.

Siūlys neįprastų vaidinimų

Vilniaus teatro naująją meka tapusi „Menų spaustuvė“ iki pat vidurnakčio kvies į atvirus renginius ir ragins susipažinti su teatru per įvairias formas: muzikinius teatralizuotus pasirodymus, šokį, filmus ir, žinoma, spektaklius.

Trečią dešimtmetį skaičiuojantis Keistuolių teatras - viena iš nedaugelio muzikos ir teatro trupių, kurių pasirodymuose galima sutikti vaikus su seneliais. Ne dėl to, kad vieni atlydėjo kitus, o dėl to, kad jie vis dar turi kai ką bendra.

Keistuolių teatro altoriai visų lauks „LRT Opus“ terasoje, įsikursiančioje Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.