Žurnalistui L. Tapinui – Kultūros ministerijos garbės ženklas

Žurnalistui ir rašytojui Laimonui Tapinui ketvirtadienį Kultūros ministerijoje iškilmingai

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 19, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:41 PM

„Esu įsitikinęs, viliuosi, kad labai greitai, vieną dieną visą Lietuvos kultūrą nušvies didžiulė žvaigždė, ir ji bus ne tik simbolinė“, – atsiimdamas garbės ženklą – simbolinę žvaigždę kalbėjo L.Tapinas.

Kultūros ministerijos apdovanojimu žurnalistas ir rašytojas pagerbtas už Lietuvos kultūrai įžiebtas idėjas ir iniciatyvas, įkvepiančias bendruomenę pozityviai veiklai, asmeninę poziciją ir atsakomybę kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

Kultūros ministro Šarūno Biručio teigimu, L.Tapinas prisidėjo prie kiekvieno žurnalistikos žingsnio Lietuvoje.

„Daugeliui jis buvo ir pirmas mokytojas, patarėjas, iš jo darbų ir šiandien semiasi daugelis mūsų medijos atstovų. O šiandien dar džiugi diena, nes mes pirmą kartą čia, Kultūros ministerijoje, apdovanojame žurnalistą“, – kalbėjo ministras.

„Mes tikrai įteikėme šį ženklą daug kam – muzikams, teatro atstovams, rašytojams, dailininkams, bet šiandien yra naujas puslapis – ženklas yra įteikiamas žurnalistikos atstovui“, - pridūrė Š. Birutis.

Nepriklausoma žurnalistika, anot jo, vienas iš svarbiausių Lietuvos pamatų ir sudėtinė kultūros dalis.

L.Tapinas gimė Palangoje, po studijų dirbo „Sporto“ laikraščio ir „Švyturio“ žurnalo korespondentu. 1978 m. tuometiniame Leningrado teatro, muzikos ir kino institute apgynė disertaciją apie kino publicistikos istoriją, už kurią jam buvo suteiktas menotyros mokslų kandidato laipsnis. Nepriklausomoje Lietuvoje L.Tapinas buvo Radijo ir televizijos generalinis direktorius, Lietuvos žurnalistikos centro įkūrėjas ir direktorius, žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos pirmininkas.

L.Tapinas yra esė, apybraižų, publicistikos, kino istorijos veikalų autorius, apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko ir ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi, Vytauto Gedgaudo ir Juozo Tumo-Vaižganto premijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.