Tėvui Stanislovui atminti – šv.mišios ir koncertas Paberžėje

Prieš devynerius metus Joninių išvakarėse, birželio 23-iąją, užgeso Paberžės ir visos Lietuvos šviesuolio kunigo Tėvo Stanislovo gyvybė. Sekmadienį, birželio 29-ąją, visi, kuriems brangus šio dvasininko atminimas, kviečiami į Paberžę. Prisimenant Tėvą Stanislovą 15 val. bus aukojamos šv. mišios, o po jų apie 16 val. skambės jaudinantis Liudo Mikalausko, Sabinos Martinaitytės ir Audronės Eitmanavičiūtės koncertas „Pagarbinkim Lietuvą“.

Tėvas Stanislovas išėjo Amžinybėn prieš 9 metus, bet jo dvasia Paberžėje jaučiama.<br>G.Česonio nuotr.
Tėvas Stanislovas išėjo Amžinybėn prieš 9 metus, bet jo dvasia Paberžėje jaučiama.<br>G.Česonio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Kasparavičė

Jun 24, 2014, 1:31 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:39 PM

Kiekvienas, sekmadienį atvykęs į Paberžę, galės uždegti vienuolio atminimui skirtą žvakę. Patiems žvakių atsivežti nereikia. Labdaros ir paramos fondas „Viltis-Vikonda“, šį renginį organizuojantis kartu su 1863 metų sukilimo muziejumi, pasirūpins, kad kiekvienas galėtų uždegti savąją liepsnelę.

Žvakutės ant vienuolio kapo bus degamos po šv.mišių, pasibaigus senovinei apeiginei procesijai. Po sakralių ir atminimo kupinų akimirkų, kurias įkvėps muzikalus kunigas dr. Vilius Sikorskas, padedamas Paberžėje 8 metus kunigavusio Skaidriaus Kandratavičiaus, visi bus kviečiami į nekasdienišką koncertą.

Tėvas Stanislovas buvo lietuvybės puoselėtojas, tad vienas populiariausių Lietuvos atlikėjų, sodraus tembro bosas L.Mikalauskas specialiai jam atminti sukūrė tokią koncertinę programą, kurioje atsiskleis būties dieviškumas, Lietuvos grožis, didybė, patriotiškumas per gražiausius lietuvių ir Vakarų Europos kompozitorių vokalinius kūrinius.

Šis koncertas Liudui bus išskirtinis dėl dviejų priežasčių: Paberžėje, atvestas Tėvo Stanislovo traukos, 2011 metų vasarą jis prisiekė amžiną meilę savo mylimajai Sigitai, o prieš kelias savaites išgyveno didžiausią stebuklą – dukrelės Gintarės gimimą.

Koncerte dalyvaus ir sopranas S.Martinaitytė, atlikėjams akomponuos pianistė A.Eitmanavičiūtė.

Tai jau antrasis šio sezono kamerinis renginys Paberžėje, skirtas Tėvui Stanislovui atminti. Labdaros ir paramos fondas „Viltis-Vikonda“ ir 1863 metų sukilimo muziejus šiais metais pakvies susirinkti  Paberžėje ir rugsėjo 28-ąją - tą dieną kartu su L.Mikalausku ir Vilniaus valstybiniu kvartetu bus minimas Tėvo Stanislovo gimtadienis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.