Biblioteka: Jurga Ivanauskaitė. „Stebuklinga spanguolė“

Jurga Ivanauskaitė (1961–2007) – prozininkė, eseistė, dramaturgė, dailininkė. Žinoma ir mylima daugybės knygų autorė 2005-aisiais apdovanota Lietuvos nacionaline meno ir kultūros premija.

Knygos viršelio fragmentas. Knyga iliustruota autorės piešiniais.
Knygos viršelio fragmentas. Knyga iliustruota autorės piešiniais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2014, 8:46 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:31 PM

„Stebuklinga Spanguolė“ – pasaka mažiesiems skaitytojams. Čia atgyja gamta, jos kuždesys įgyja regimą kūną, girdimą balsą paukščių sparnais, gėlių vainikais pasipuošusiuose veikėjuose. Jie gyvena kvepiančių čiobrelių kilimais apklotose pilyse, vėjuotame gamtos būtybių balse ir, svarbiausia, Lietuvos rubinais – spanguolėmis, nusėtame raiste.

Spanguolė kūrinyje yra visur, ji atveria ir užbaigia jo siužetą. Paragavęs stebuklingos spanguolės, pagrindinis herojus Algiukas pakliūva į Lietuvos motinos gamtos karalystę, kurioje sutinka žvėrių, paukščių, augalų, vėjo, vandens, ugnies galiomis apdovanotų fantastinių veikėjų.

Kūrinyje kalbama apie žmogaus ir gamtos draugystę. Draugystei, buvimui kartu reikalingas pokalbis, gebėjimas matyti vienam kitą, todėl pasakoje gamta yra sužmoginama, o žmogus sugamtinamas.

Jurga Ivanauskaitė. Stebuklinga spanguolė. – Vilnius: Tyto alba, 2014. – 79 p.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.