Bilietas į Ph. Glasso koncertą JAV kainuoja net iki 1400 litų

Vos pasklido žinia apie amerikiečių muzikos guru Philipo Glasso ir jo ansamblio (Philip Glass & The Philip Glass Ensemble) koncertą Vilniuje, didžioji dalis bilietų į renginį buvo tiesiog iššluota, nors renginys vyks dar negreitai – lapkričio 5 d. Vilniaus Kongresų rūmuose. Renginio organizatoriai bando rasti galimybių padidinti sėdimų vietų skaičių ir skirti bent šiek tiek papildomų bilietų.

Ph.Glassas ir jo ansamblis Vilniuje koncertuos lapkričio 5-ąją.<br>S.Coheno nuotr.
Ph.Glassas ir jo ansamblis Vilniuje koncertuos lapkričio 5-ąją.<br>S.Coheno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2014, 3:44 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:52 PM

Didžiulį publikos susidomėjimą lemia Ph.Glasso, kaip vieno ryškiausių Amerikos muzikos minimalistų, šlovė bei magiškas, įtraukiantis jo muzikos skambesys, kurį daugelis žino iš gausybės muzikos įrašų, kino filmų. Tačiau bene daugiausia įtakos, žinoma, turi paties Ph.Glasso dalyvavimas koncerte, kuriame jis gros su savo muzikantų grupe.

Socialiniuose tinkluose pasižvalgius, kokia publika labiausiai domisi šiuo koncertu, paaiškėjo, kad aktyviausi Ph.Glasso gerbėjai – tai žmonės, susiję su reklamos verslu, kino industrija, mados pasaulio atstovai, dizaineriai, vizualiųjų menų kūrėjai, teatralai, taip pat ir žmonės iš skaitmeninių ar kitų moderniųjų technologijų sričių. Kai kurie jų ne tik dalijasi informacija apie Ph.Glasso koncertą, bet ir giriasi įsigiję bilietus į šį renginį.

O juk bilietų kainos į šios muzikos legendos koncertą Vilniuje tikrai nemažos – brangiausi siekia 354 litų. Lietuviškais mastais tai nėra mažai. Tačiau šiais interneto laikais nesunku sužinoti, kad kitose šalyse bilietų kainos į Ph.Glasso koncertus dar didesnės, o kai kuriuose pasaulio miestuose itin aukštos. Pavyzdžiui, neseniai Los Andžele įvykusiame Ph.Glasso ir jo ansamblio koncerte bilietų kainos buvo nuo 77 iki 550 JAV dolerių, t. y. nuo 196 iki 1400 litų pagal dabartinį valiutų kursą.  Į rugsėjo 9-osios koncertą Brukline (Niujorke) paskutiniai likę bilietai kainuoja 310–363 JAV dolerių (790–925 litų).

Ph.Glasso ir „The Philip Glass Ensemble“ koncertas Vilniuje yra vienintelis muzikos garsenybės pasirodymas Rytų Europoje ir Baltijos šalyse, kuriuo jis pradės šių metų koncertinę turnė po Europą. Koncerto programoje – populiariausi ir publikos labiausiai laukiami Ph.Glasso kūriniai, atnešę jam pasaulinę šlovę: muzika iš kino filmo „Koyaanisqatsi“ („Gyvenimas be pusiausvyros“), kultinėmis tapusių operų „Einstein on the Beach“ („Einšteinas paplūdimyje“), „The Photographer“ („Fotografas“), albumo „Glassworks“, ciklo „Music in Twelve Parts“ („Dvylikos dalių muzika“) ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.