Ar visada liga kalta dėl atšaukto koncerto?

Birželio 29-ąją Vilniuje, Valdovų rūmų kieme, turėjęs vykti pasaulinio garso operos dainininkės Elynos Garančos koncertas perkeltas į rugpjūčio 2-ąją. Priežastis – dainininkės sveikata, ūmus tonzilitas, paprasčiau tariant – angina. Ar dažnai dėl ligos neįvyksta spektakliai arba koncertai, sužlunga gastrolės?

Mecosopraną E.Garančą Lietuvos publika pirmą kartą išgirs rugpjūčio 2 dieną Valdovų rūmų kieme.
Mecosopraną E.Garančą Lietuvos publika pirmą kartą išgirs rugpjūčio 2 dieną Valdovų rūmų kieme.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Augulytė

Jun 27, 2014, 4:33 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:48 AM

Nepigius bilietus į koncertą įsigijusiems ir jo išvakarėse planus turėjusiems keisti melomanams apmaudu. Maža to, kyla įtarimų: ar jų nevedžioja už nosies? Gal nepavyko parduoti bilietų? Gal koncerto rengėjai patys jį sužlugdė nevykusiu organizaciniu darbu? Juolab kad šių gastrolių rengimą nuo pat pradžių lydėjo nesusipratimai – pavyzdžiui, skelbta, jog E.Garančai akompanuos Šv.Kristoforo simfoninis orkestras, nors tokio Lietuvoje nėra.

Tačiau kaip lrytas.lt užtikrino koncerto rengėjai, E.Garanča tikrai susirgo ir atšaukė koncertą ne tik Vilniuje. Birželio 26-ąją, ji jau negaluodama dainavo muzikos festivalyje Čekijos mieste Olomouce, o kartoti to Vilniuje nesiryžo. Neįvyks ir liepos 2-osios koncertas Austrijos miestelyje Getvige.

„Penktadienį be penkių pirma E.Garanča turėjo nusileisti Vilniaus oro uoste, bet ketvirtadienį dvidešimtą valandą gavome jos vadybininko laišką, kad dainininkė susirgo. Turime gydytojo patvirtintą sertifikatą, kad jai ūmus tonzilitas. Iš karto suradome kitą jai tinkamą datą ir koncertą perkėlėme į rugpjūčio 2 dieną“, – aiškino koncertą rengiančios įstaigos Kristupo fondas direktorė Renata Savickaitė.

Beje, dabar nebeaišku, ar išties koncerto rengėjas yra Kristupo fondas, nes prieš kelias savaites fondo sumanytojo Šv.Kristoforo kamerinio orkestro vadovo Donato Katkaus iniciatyva akcininkai pakeitė šio fondo įstatus ir jis nebeturi teisės organizuoti renginių.

R.Savickaitė irgi patvirtino, kad šiuo metu Kristupo fondo direktoriaus pareigos perduodamos kitam asmeniui, o E.Garančos ir kitus naujajame Vilniaus vasaros festivalyje Valdovų rūmų kieme numatytus koncertus rengs viešoji įstaiga Sostinės renginiai.

Ar dažnai pasitaiko, kad dėl dainininko ar kito artisto ligos tenka atšaukti koncertus? Šito pasiteiravau vadybininko patirtį turinčio Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo Gintauto Kėvišo.

„Taip, būna, kad dėl artisto ligos tenka atšaukti koncertą, bet mano praktikoje to nepasitaikė“, – trumpai atsakė G.Kėvišas.

Šiemet Lietuvoje jau nebe pirmą kartą dėl ligos neatvyksta dainininkai – balandžio mėnesį Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro 25-ąjį sezoną turėjusio papuošti kito pasaulinio garso dainininko Aleksandro Antonenkos pasirodymas taip pat buvo atšauktas paskutinę minutę. Vis dėlto koncertas tuomet įvyko – padėtį išgelbėjo Merūnas Vitulskis, jau ne kartą koncertavęs su Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamu orkestru ir turintis surepetuotą programą.   Kita A.Antonenkos koncerto data nebuvo paskelbta.

Anksčiau pirkti bilietai į E.Garančos koncertą galios rugpjūčio 2 d. Norintiems grąžinti bilietus tai bus galima padaryti nuo liepos 7 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.