Dailininkė ieško merginos, panašios į K. Rusecko „Pjovėją“

Liepos 10-13 dienomis Visuomenės harmonizavimo parke vyksiančiame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime lankytojų lauks plati programa. Keturias dienas truksiančiame verslo, politikos, kultūros ir mokslo festivalyje ne tik pranešimai iš žinomų šių srities atstovų, bet ir įvairios kūrybinės dirbtuvės, diskusijos, susitikimų sesijos, Lietuvos muzikinių grupių ir atlikėjų pasirodymai. Renginyje dalyvausianti dailininkė Agnė Kišonaitė bendrai su susitikimo dalyviais kurs interaktyvų koliažą „Šiuolaikinė lietuvaitė“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 5:31 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:48 AM

Netradicinių meno projektų „Lūpdažis milžinas“, „Panaudotų nagų lako buteliukų vitražas“ autorė šįkart nusprendė sukurti šiuolaikinės lietuvaitės portretą pagal klasikinį Kanuto Rusecko paveikslą „Pjovėja“.

„Mano manymu, K.Rusecko paveikslas „Pjovėja“ (1844 m.) vainikuoja tuometės lietuvaitės įvaizdį: aplinką, darbą, madą. Kadangi pagrindinė mano kūrybos tema yra šiuolaikinė moteris, nusprendžiau parodyti lietuvaitės tranformaciją iš anų laikų į šiandieną. Projektui ieškau merginos, panašiausios į K.Rusecko paveiklo heroję,“ – apie sumanymą pasakoja dailininkė.

Po dviejų savaičių prasidėsiančiame Pasaulio lietuvių susitikime kūrybinėse dirbtuvėse su susitikimo dalyviais interaktyvų koliažą kursianti menininkė rengia atvirą konkursą ir projektui ieško merginos, panašiausios į K.Rusecko paveikslo heroję. Merginų nuotraukos bus skelbiamos dailininkės AgneArt feisbuko paskyroje.

Susidomėjusios merginos kviečiamos savo nuotraukas siųsti elektroniniu paštu agne@agneart.com. Panašiausią merginą išsirinks ir ją nutapys dailininkė A.Kišonaitė.

Liepos 10-13 d. verslo, kultūros, politikos ir mokslo festivalyje lankytojus daugybė kūrybinių dirbtuvių. Robotikos mokykla demonstruos, kaip paprastomis technologijomis praturtinti gyvenimą, dizainerių Ievos Ševiakovaitės ir Jolantos Rimkutės tandemas „LT Identity“ padės susikurti unikalų atvaizdą ant marškinėlių. Sparčiai populiarėjanti gudrioji kalbų mokykla „Bliu Bliu“ siūlys smagų būdą mokytis įvairių kalbų.

Antrajame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime pranešimus skaitys ir diskusijose dalyvaus daugiau kaip 100 žinomų verslo, kultūros, politikos ir mokslo atstovų. Koncertus surengs Leonas Somovas ir Jazzu, Jurga, „Skamp“, „Golden Parazyth“, „Biplan“, „Liūdni slibinai“, GJan, „Keymono“, „Beissoul & Einius“ ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.