Naujo sezono pradžia su smuiko virtuozu Vadimu Repinu

Pirmąjį koncertų ciklo „Smuiko virtuozai“ vakarą ir pirmąjį naujojo ‒ 26-ojo - Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro sezono koncertų puslapį rugsėjo 12-ąją patikėta atversti išskirtiniam atlikėjui Vadimui Repinui, kuris šiandien laikomas vienu talentingiausių ir ryškiausių pasaulio smuikininkų, lyginamas su smuiko genijais Davidu Oistrachu, Isaacu Sternu, Jascha Heifetzu, Yehudi Menuhinu. Būtent maestro Y.Menuhinas V.Repiną yra įvertinęs kaip tobuliausią jo kada nors girdėtą smuikininką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2014, 6:57 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:02 AM

Nepaprastą šio atlikėjo talentą rodo laimėjimai didžiosiose muzikos pasaulio scenose, koncertai su garsiausiais orkestrais bei dirigentais. Dirbdamas su Europos, JAV, Azijos orkestrais ir tokiomis asmenybėmis kaip Vladimiras Ashkenazy, Pierre'as Boulezas, Myungas Whun Chungas, Marta Argerich, Misha Maisky ir daugeliu kitų žymių dirigentų bei atlikėjų, V. Repinas sukaupė neįkainojamos sceninės patirties ir yra kviečiamas į prestižinius koncertus ir muzikos festivalius.

Dmitrijaus Šostakovičiaus Koncertas smuikui ir orkestrui Nr. 1, a-moll, op. 77, rudenį skambėsiantis Vilniaus Kongresų rūmų salėje, dar šį pavasarį tapo nemenku smuikininko išbandymu. Dėl techninių kliūčių į koncertą Novosibirske neatvykusį dirigentą paskutinę minutę nusprendė pakeisti pats solistas ‒ jis ėmėsi ir dirigento, ir solisto vaidmens, tačiau tai nesukliudė atskleisti D.Šostakovičiaus muzikos gelmės ir suvaldyti orkestro. Tai greičiau tapo dar vienu menininko talento patvirtinimu.

„Kai esi ant scenos ir kuri muzikinę kelionę, tu daliniesi, siūlai ir kvieti – visi šie dalykai sudaro koncerto šerdį“, ‒ vienam britų leidiniui sakė atlikėjas.

V.Repino mintys ir jausenos Lietuvos klausytojams atsivers rugsėjo 12 d. Vilniaus Kongresų rūmuose. Koncerte taip pat skambės Antono Brucknerio septintoji simfonija, diriguos orkestro meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.