Prieš chorų olimpiadą Rygoje - amerikiečių apšilimas Vilniuje

Liepos 7 dieną Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčioje vienintelį koncertą surengs Baltijos šalyse gastroliuojantis vyrų choras iš San Francisko „Golden Gate“.  Vilniaus publikai kolektyvas iš JAV parengė spalvingą programą iš įvairių epochų, tautų ir kultūrų muzikos: nuo renesansinių Claudio  Monteverdi ir Giovanni Pierluigi da Palestrinos madrigalų iki visame pasaulyje populiarių Einojuhani Rautavaaros ir Vytauto Miškinio kūrinių chorui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2014, 6:31 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:02 AM

„Golden Gate“ vyrų choras puikiai žinomas San Franciske ir šio didmiesčio apylinkėse, nes čia reguliariai koncertuoja, dalyvauja įvairiuose festivaliuose ir muzikiniuose projektuose. Paprastai choras kasmet parengia ne mažiau kaip tris programas: po vieną pavasariui, vasarai ir žiemai.

Apie 40 vyrų kolektyvą 1982 metais įkūrė Dickas Krameris, o nuo 2010 metų gegužės chorui vadovauja Josephas Piazza – žinomas chorvedys, su kitais JAV chorais parengęs ne vieną kritikų puikiai įvertintą programą ir koncertavęs garsiausiose savo šalies scenose, įskaitant „Carnegie Hall“.

Vienas išskirtinių choro „Golden Gate“ bruožų – itin marga etninė sudėtis. Chore dainuoja amerikiečiai, kurių šaknys – įvairiose Europos, Afrikos, Azijos ir Lotynų Amerikos šalyse. Jauniausiam choro nariui – vos per 20, o vyriausiam – beveik 70 metų. Lietuvoje choras lankysis pirmą kartą. Iš čia kolektyvas vyks į Rygą, kur liepos 9–19 dienomis rengiama VIII Pasaulio chorų olimpiada.

Koncertas nemokamas, jo pradžia 18 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.