Į Druskininkus kvies R. Tumino teatro festivalis

Druskininkuose rengiamas režisieriaus Rimo Tumino teatro festivalis „Vasara 2014“, liepos 11-rugpjūčio 9 dienomis pasiūlysiantis spalvingą repertuarą - spektaklius, kūrybinius ir tarpkultūrinius vakarus. Per festivalį Druskininkus aplankys aktoriai ir režisieriai iš Ukrainos, Austrijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Izraelio ir įvairių Lietuvos teatrų. Bus rengiamos ir meistriškumo pamokos pradedantiesiems aktoriams.

Režisieriaus R.Tumino teatro festivalis Druskininkuose rengiamas antrą kartą.
Režisieriaus R.Tumino teatro festivalis Druskininkuose rengiamas antrą kartą.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2014, 11:50 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:41 AM

Festivalio akcentas – kaimyninių šalių teatrų trupių bei režisierių pristatymas. Kurorte viešės Jevgenijaus Vachtangovo valstybinio akademinio dramos teatro aktoriai, kurie parodys režisieriaus Michailo Cytriniako režisuotą spektaklį „Langusto klyksmas“. Beveik šimtmetį skaičiuojantis ir šiuo metu režisieriaus R.Tumino vadovaujamas J.Vachtangovo teatras Rusijos žiniasklaidoje vadinamas ryškiausiu kūrybinio renesanso pavyzdžiu.

Druskininkus taip aplankys trupė iš Lenkijos „Teatr Ludowy“, rusų kolektyvai „U Mosta“ ir „Svoj Teatr“, svečiai iš Izraelio „Zero“. Lietuvos teatrui festivalyje atstovaus Klaipėdos jaunimo teatras (spektakliai „Kopėčios“ ir „Batų istorijos“), Valstybinis Vilniaus mažasis teatras („Brangusis atrakcionų parko dėde“ bei „Dėdės ir dėdienės“).

Festivalio organizatoriai nepamirš ir mažųjų žiūrovų: Lėlių teatro trupė iš Gardino šiemet atveš spektaklį „Faustas.Sapnai“ (pernai šio teatro spektaklis „Pikų dama“ įvertintas didžiuoju festivalio prizu), o Kauno valstybinis lėlių teatras parodys spektaklį „Kelionė saulės link“.

„Vasara 2014“ yra konkursinis festivalis, kurio publika kartu su komisija vertins darbus ir rinks įspūdingiausio pasirodymo teatro kolektyvą, originaliausią režisierių(-ę), geriausią teatro aktorių(-ę) ir kitus apdovanojimų nusipelniusius atlikėjus.

Dauguma festivalio spektaklių bus rodomi „Eglės“ ir „SPA Vilnius Druskininkai“ salėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.