Klaipėdoje vėl suplevėsuos kaligrafijos burės

Šią savaitę menininkų grupė „Žuvies akis“ ir Klaipėdos pilies uostas centrinę miesto arteriją – Danės upę – ir vėl papuoš kaligrafijos kūriniais dekoruotomis burėmis.

Danės upėje plūduriuos burlaiviai su kaligrafijos kūriniais dekoruotomis burėmis.
Danės upėje plūduriuos burlaiviai su kaligrafijos kūriniais dekoruotomis burėmis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-07 13:31, atnaujinta 2018-02-12 04:27

2012 m., minint Klaipėdos miesto 760 metų jubiliejų, menininkų grupė „Žuvies akis“ su uždarąja akcine bendrove Klaipėdos pilies uostu įgyvendino unikalų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje projektą „Kaligrafija ant burių“ (projekto kuratoriai menotyrininkė Goda Giedraitytė, grafikai-kaligrafai Lidija Skačkauskaitė-Kuklienė ir Mindaugas Petrulis), kurio metu kaligrafijos kūriniai buvo eksponuoti ant specialiai pagamintų dvylikos burių Danės upėje.

Uostamiestį simbolizuojančios burės ir rašto menas buvo puikiai įvertinti miesto gyventojų ir svečių. Todėl kartu su projekto mecenatu projektą nutarta rengti kas antri metai ir pailginti ekspozicijos laiką iki 3 mėnesių.

Šiemet ant burių spausdinami kaligrafijos darbai jau atrinkti ir yra skirti svarbioms Lietuvai datoms paminėti: Kristijono Donelaičio gimimo 300–osioms metinėms ir lietuviškos spaudos atgavimo 110-osioms metinėms. Kartu burės prisidės prie Klaipėdos miesto savivaldybės paskelbtų Vėtrungės metų įprasminimo: dalies burių viršūnes papuoš Klaipėdos krašto vėtrungės.

Bures puoš Lietuvos, Baltarusijos, Izraelio, Danijos ir Vokietijos kaligrafų darbai. Jos ir vėl bus eksponuojamos ruože tarp Biržos ir Pilies tiltų.

Burės leidžiamos į vandenį ir statomos krantinėje liepos 7-8 d.  Liepos 9 d. numatomas projekto atidarymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.