Susitikimą su Elyna Garanča lietuvių publikai teks atidėti

Galiausiai paaiškėjo: pasaulinio garso latvių kilmės operos dainininkės Elynos Garančos lietuvių publika neišgirs. Birželio 29-ąją Vilniuje, Valdovų rūmų kieme, turėjęs vykti, vėliau į rugpjūčio 2-ąją perkeltas koncertas atšaukiamas.

E.Garanča šią vasarą Lietuvoje nekoncertuos.
E.Garanča šią vasarą Lietuvoje nekoncertuos.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Augulytė

2014-07-07 19:29, atnaujinta 2018-02-12 04:11

Pirmą kartą Lietuvoje turėjusi koncertuoti E.Garanča – Niujorko „Metropolitan Opera“, Londono, Vienos ir kitų garsių operos teatrų pagrindinių mecosoprano vaidmenų atlikėja. Pirmasis lietuvių susitikimas su primadona buvo numatytas ne akademinėje aplinkoje teatre, filharmonijoje ar kitoje koncertų salėje, bet lauke. Pati dainininkė koncertuoti lauke nevengia – ar ne todėl kartais ją persekioja peršalimo ligos?

Birželio 29-ąją E.Garančos koncertas buvo atšauktas dėl ją užklupusios anginos – bent jau taip bylojo koncerto rengėjams Lietuvoje atsiųsta medikų pažyma.

Koncerte dainininkei turėjo akompanuoti Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas E.Garančos vyro Vokietijos radijo simfoninio orkestro vadovo Karelo Marko Chichono. Programoje buvo numatytos aistringiausios arijos iš operų „Karmen“ ir „Samsonas ir Dalila“, tradicinės ispaniškos sarsuelos bei romansai.

Bet viso to nebus. Koncerto rengėja viešoji įstaiga „Sostinės renginiai“ informavo, kad E.Garančos ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas neįvyks.

Grąžinti bilietus ir atgauti sumokėtus pinigus bus galima jų įsigijimo vietose: Valdovų rūmų muziejaus kasose (iki liepos 20 d.) arba „Tiketos“ kasose.

Beje, sekmadienį vakare E.Garanča dalyvavo koncerte „Gimę Rygoje“, surengtame šių metų Europos kultūros sostinėje Rygoje. Koncerte Operos aikštėje pasirodė garsusis violončelininkas Miša Maiskis, Gidono Kremerio kamerinis orkestras „Kremerata Baltica“, E.Garanča, legendinis kompozitorius ir pianistas Raimondas Paulas, vienas garsiausių visų laikų baleto šokėjų Michailas Baryšnikovas ir daugelis kitų pirmo ryškumo atlikėjų, šiandien koncertuojančių garsiausiose pasaulio scenose.

Koncertas buvo transliuotas visai Europai. Lietuviai jį galėjo matyti ir girdėti per televizijos kanalą LRT Kultūra.  Bet dabar jau šaukštai po pietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.