Tarp „Dangaus šviesulių“ – akordeonininkas T. Motiečius

Nuskristi į Kiniją, ten dalyvauti prestižiniame jaunųjų akordeonininkų Pasaulio taurės koncerte ir užimti 7-ąją vietą tarp daugiau nei šimto dalyvių – tai prieš porą metų pavyko padaryti dabar 20-mečiam šiauliečiui Tadui Motiečiui. Šį šeštadienį, liepos 12-ąją, jis kviečia į koncertą Molėtų rajone esančiame Etnokosmologijos muziejuje, kuriame muzikantas sieks paneigti stereotipą, kad akordeonas – tai vestuvių instrumentas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2014, 1:20 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:42 AM

„Akordeonininkai Lietuvoje ir visoje Europoje nori pakeisti tai, su kokia muzika akordeonas asocijuojasi. Norime parodyti, kad šiuo instrumentu galima groti ir labai rimtus, akademinius kūrinius. Akordeono repertuaras yra kraštutinis – arba linksmos vestuvinės melodijos, arba labai modernūs kūriniai. Aš renkuosi antrąjį kelią“, – sako T. Motiečius.

Akordeonu jis pradėjo groti būdamas dešimties. Būdamas vos dešimtokas jis nuskrido į Korganą (Rusija) ir ten vykusiame tarptautiniame akordeonininkų ir bajanistų konkurse „Drug-bajan“ laimėjo pirmąją vietą.

Geras Tado draugas yra ir su šiuo metu turbūt garsiausias Lietuvos akordeonininkas Martynas Levickis – abu jie šiauliečiai, mokęsi toje pačioje muzikos mokykloje, pas tą pačią mokytoją. Tadas džiaugiasi draugo sėkme ir teigia, kad jis ir turi būti populiaresnis: „Martynas groja daugumai klausytojų priimtinesnius kūrinius, dėl to jis ir turi turėti daugiau gerbėjų. Tai natūralu. Bet nemanau, kad kiti Lietuvos akordeonininkai yra jo šešėlyje. Lietuvoje yra tikrai daug puikių muzikantų.“

Būtent modernių kūrinių programą Tadas yra parengęs koncertui Etnokosmologijos muziejuje. Koncerto antrojoje dalyje dalyvaus vokalistė Gabrielė Kupšytė, atliksianti keletą klasikinių kūrinių.

Etnokosmologijos muziejuje scena bus įrengta 30 metrų aukštyje, pro langus bus matyti Molėtų regiono panorama.

Šis koncertas bus jau trečiasis iš ciklo „Dangaus šviesuliai“. Jį rengia Lietuvos atlikėjus ir muzikos leidėjus vienijanti asociacija AGATA, taip siekianti pristatyti publikai naujosios kartos Lietuvos atlikėjus, užaugusius kasmetinėse AGATA meistriškumo stovyklose. Prieš tai dvejuose didelio publikos susidomėjimo sulaukusiuose „Dangaus šviesulių“ koncertuose grojo sesės kanklininkė ir smuikininkė Lina ir Rasa Žilinskaitės bei džiazo kvartetas R.A.D.D.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.