Tapti „Auros“ šokėjais pretenduoja ir japonai

Pirmą kartą Lietuvos šokio

Visame pasaulyje yra begalės šokio mokyklų ir šokėjų perprodukcija.<br>„Scanpix“ nuotr.
Visame pasaulyje yra begalės šokio mokyklų ir šokėjų perprodukcija.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-07-16 12:31, atnaujinta 2018-02-11 22:55

Pasak šio teatro atstovės Editos Kiznienės, paskelbus tarptautinę atranką, Kauno šokio teatro pašto dėžutę plūste užplūdo šokėjų, norinčių dalyvauti atrankoje, gyvenimo aprašymai ir vaizdo medžiaga. Sulaukta laiškų ne tik iš įvairiausių Europos kampelių, bet ir iš Japonijos ir net Laplandijos.

„Profesionalių šokėjų trūkumas Kaune – ilgametė ir sunkiai sprendžiama problema, mat Kaune nėra institucijos, rengiančios šiuolaikinio šokio profesionalus. Iki šiol šokėjai „Auros“ trupei buvo auginami pačiame teatre. Aš kaip toji višta: padedu kiaušinius, išsirita viščiukai – juos užauginu. Tačiau jie užauga ir nori dėti savo kiaušinius. Tokia tikrovė, normali evoliucija“, - sakė „Auros“ vadovė Birutė Letukaitė.

Kadangi visame pasaulyje yra begalės šokio mokyklų ir šokėjų perprodukcija, Kaune buvo nuspręsta rengti tarptautinę atranką. Į atranką atvykę šokėjai kone vienbalsiai tvirtino, kad jų apsisprendimą dalyvauti atrankoje nulėmė įdomi „Auros“ kūryba, choreografijos stilius ir aktyvus bendradarbiavimas su kitų sričių menininkais. Dauguma šokėjų nurodė, kad „Aurą“ jie mato kaip kompaniją, galinčią suteikti sąlygas tobulėti profesine prasme.

Anot teatro vadovės B.Letukaitės, ši atranka – naujas žingsnis Lietuvos šokio istorijoje. Į atranką atvyko stiprių, turinčių sceninę patirtį šokėjų ir įdomių asmenybių. Visą praėjusią savaitę „Auros“ repeticijų salėje savo galimybes demonstravo šokėjai iš Izraelio, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Lenkijos, Kroatijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Danijos ir kitų Europos šalių.

„Užsienio šokėjų susidomėjimas džiugina bei tuo pat metu patvirtina, kad Kauno šokio teatras „Aura“ yra konkurencingas ir tarptautiniu kontekstu. Neabejotina, jog mūsų teatro laukia naujas, įdomus kūrybinis etapas“, – teigė „Auros“ atstovė E.Kiznienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.