Aktorius V. Šilovskis: „R.Tumino festivalio analogų nėra“

Druskininkuose vieši garsus teatro ir kino režisierius, pedagogas, Rusijos liaudies artistas Vsevolodas Šilovskais, režisavęs daugiau kaip dešimt meninių filmų ir sukūręs daugiau kaip 150 vaidmenų tokiuose filmuose kaip „Intermergaitė“, „Balsas“, „Greitis“, „Likimo išrinktasis“, „Karo laikų romanas“, „Barchanovas ir jo asmens sargybinis“, „Klimo Samgino gyvenimas“.

Druskininkuose susitiko (iš kairės) aktoriai E.Gabrėnaitė, V.Šilovskis, režisierius R.Tuminas.<br>R.Duobaitės nuotr.
Druskininkuose susitiko (iš kairės) aktoriai E.Gabrėnaitė, V.Šilovskis, režisierius R.Tuminas.<br>R.Duobaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2014, 2:04 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:16 PM

Kino legenda šį mėnesį vertina tarptautinio R.Tumino teatro festivalio „Vasara 2014“ trupių pasirodymus ir yra vienas iš komisijos narių. V.Šilovskis sako, jog tokio festivalio, koks vyksta Druskininkuose, analogų nėra.

 „Šį festivalį įkūrė ir jam vadovauja unikalus žmogus, kuris užkariavo viso pasaulio žmonių širdis ir jis jau priklauso pasauliui. Tai - lietuvis Rimas Tuminas. Šis R.Tumino globojamas festivalis suteikia galimybę vystyti intelektą, puoselėti kultūrą. Jis suvienija visus planetos gyventojus. Matome, kaip salės lūžta nuo žiūrovų, kurie į spektaklius atvyksta ne tik iš Vilniaus, bet ir iš Rusijos, Izraelio, JAV ir Kanados. Tai – svarbiausias festivalio laimėjimas. Duok Dieve šiam festivaliui tapti Druskininkų miesto prekės ženklu“, – sako garsus Rusijos aktorius.

R.Tumino teatro festivalis vyks iki rugpjūčio 9-osios. Šią savaitę spalvingame repertuare  trupių iš Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos, Rusijos spektakliai ir Loros Guerros memuarų vakaras, kuriame ji pasakos apie savo gyvenimą su Italijos kino legenda, žymiausiu Italijos scenaristu Tonino Guerro, kuris rašė scenarijus Federico Fellini, buvo apdovanotas „Oskaru“ ir septyniomis „Auksinės palmės“ šakelėmis.

Pirmadienį vakare Druskininkuose bus galima pamatyti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų diplominį darbą „Atleisk jiems, jie nežino, ką daro“ (kurso vadovas - Aidas Giniotis). Tai – žaismingas, gyvos muzikos ir dainų persmelktas, itališkais prieskoniais kvepiantis spektaklis pagal Giovanni Boccaccio novelių rinkinį „Dekameronas“.

Festivalis laukia svečių iš karalių miesto Krokuvos.  Jau antradienį „Teatr Ludowy“ kurorto scenoje pristatys spektaklį „Pegi Pikit mato Dievo veidą“.

Ketvirtadienį Kauno valstybinis lėlių teatras į Druskininkus atveš šeimai skirtą spektaklį „Kelionė saulės link“. Tai – muzikinė istorija apie klajojantį cirką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.