Botanikos sode – melodingas sekmadienio piknikas

Praleisti sekmadienio vakarą Vilniaus universiteto botanikos sode – jau graži Kristupo vasaros festivalio lankytojų tradicija. Šioje ramybės oazėje galima išvysti ne tik turtingiausią Lietuvoje augalų karalystę, bet ir pasimėgauti gaiviais muzikiniais desertais, kuriais vaišina koncertų ciklas „Kristupo piknikai“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2014, 1:38 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:52 PM

Liepos 27-oji skirta visiems, neabejingiems prasmingiems tekstams ir nuoširdžiam muzikavimui. Gražiausių romansų puokštę įteiks trys žavingos atlikėjos: dainininkė, televizijos projekto „Triumfo arka“ nugalėtoja Ona Kolobovaitė, romansų karaliene tituluojama Liuba Nazarenko ir pianistė Audronė Juozauskaitė. Aksominio balso dainininkė L.Nazarenko, jausmingas melodijas atliekanti jau kelis dešimtmečius, prisipažįsta, jog romansus pamėgo pamilo dar vaikystėje. Būtent tokios muzikos klausytis mėgo jos namiškiai, tad ir dainininkė neliko jiems abejinga.

„Nors kai kurie romansai sukurti beveik prieš šimtmetį, yra dalykų, kurie išlieka svarbūs amžinai – tai romansuose apdainuojami meilė, aistra, neapykanta ir ilgesys,“ – sako atlikėja.

Operos solistė O.Kolobovaitė žavi ne tik meistriškumu, bet ir universalumu: ji dainuoja miuzikluose, operetėse, klasikinėse, šiuolaikinėse, roko operose, dramos spektakliuose bei klasikinės muzikos koncertuose. Atlikėja neabejinga ir romanso žanrui, tad nekantriai laukia artėjančio koncerto: „Esu įkvėpta naujos programos. Negaliu sulaukti, kada su publika ir pasidalysiu šia nuostabia muzika.“

Pianistė A.Juozauskaitė – geidžiama daugelio solistų scenos partnerė. Ne vieno prestižinio konkurso konkurso laureatės koncertiniai maršrutai apima Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, Turkijos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Austrijos didžiąsias sales. Pianistė ne tik meistriškai valdo fortepijoną, bet ir pati kuria.

Koncertas „Pakerėtos romansų grožio“. Liepos 27 d. 19 val. VU botanikos sodas Kairėnuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.