Užutrakyje kontrabosas ir fortepijonas skleis elegišką nuotaiką

Festivalyje „Užutrakio vakarai“ skambės neįprasta dueto – kontraboso ir fortepijono – muzika. Užutrakio rūmų Baltojoje salėje liepos 31 dieną koncertuos jauni muzikai – kontrabosininkas Donatas Bagurskas ir pianistė Indrė Baikštytė. Elegantiškoje erdvėje sklęs Giovanni Bottesini, Adolfo Mišeko, Giedriaus Kuprevičiaus, Niccolo Paganini kūriniai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-30 17:38, atnaujinta 2018-02-11 15:25

Kontrabosininkas D.Bagurskas studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje prof. V.Sereikos klasėje, dalyvavo meistriškumo kursuose, kuriuos rengė D.McTieras ir M.Jelinekas. Nuo 2000 m. iki 2010 m. dirbo Šv.Kristoforo kamerinio orkestro kontrabosų grupės koncertmeisteriu. Šiuo metu yra Lietuvos kamerinio orkestro artistas. Kaip solistas ir kamerinių programų dalyvis D.Bagurskas surengė pasirodymų su įvairiais Lietuvos bei užsienio kolektyvais ir atlikėjais. Kontrabosininkas pirmą kartą Lietuvoje atliko Nino Rotos Koncertinį divertismentą kontrabosui ir orkestrui, Gavino Bryarso Koncertą kontrabosui, vyrų chorui ir orkestrui „Atsisveikinimas su Sankt Peterburgu“, G.Bottesini „Gran Duo Concertante“ smuikui ir kontrabosui bei Koncertą kontrabosui ir orkestrui Nr.2.

2009 m. dalyvavo „Unisef“ organizuojamame labdaros koncerte „Pasaulio klasikos genijai“. Pastarajame atliko Camille'io Saint-Saenso „Žvėrių karnavalą“ su J.Rachlinu, I.Golanu, R.H.Joo, A.Igudesmanu, B.Adrianovu, L.Poweriu ir skaitovo vaidmenį atlikusiu R.Mooru. Nuo 2012 m. dirba pedagoginį darbą Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijoje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

D.Bagurskas groja Gasparo da Salo (XVI a. gyvenusio italų meistro) kontraboso kopija, kurią 1995 m. pagamino vokiečių meistras Horstas Grunertas.

Indrė Baikštytė yra daugelio šalies ir tarptautinių solo bei pianistų-koncertmeisterių konkursų Kanadoje, Rumunijoje laureatė, 2000 m. ir 2005 m. buvo pripažinta geriausia pianistų-koncertmeisterių konkurse Lietuvoje. 2002 m. su smuikininke R.Lipinaityte pelnė antrą premiją Švedijos kamerinių duetų konkurse, o 2004 m. jai įteikta pirmoji premija Ukrainos konkurse-festivalyje „XXI amžiaus menas“. Tarptautinių konkursų nugalėtojos, laureatės vardus I.Baikštytė yra pelniusi ir kaip fortepijoninio trio „FortVio“ narė.

I.Baikštytė – garsios Lietuvos muzikų šeimos atstovė. Senelis – kompozitorius Eduardas Balsys, motina – pianistė Dalia Balsytė. Pianistės grojimo maniera ir temperamentinga, ir pasižyminti dideliu meistriškumu. I.Baikštytė koncertuoja Lietuvoje bei daugelyje pasaulio šalių.

Koncerto pradžia – 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.