Europos pinigai – Kauno bažnyčių stogams ir vargonams tvarkyti

Kauno arkikatedra bazilika, Kristaus Prisikėlimo bažnyčia ir Pažaislio vienuolyno ansamblis – šių trijų Kauno bažnyčių, įtrauktų į Jono Pauliaus II piligrimų kelio programą, tvarkymui 2014-2022 m. bus skirta Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama, paskelbė Kauno savivaldybė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-31 12:44, atnaujinta 2018-02-11 15:06

14 žymių vietų, kuriose lankėsi Lietuvoje 1993 m. viešėjęs popiežius Jonas Paulius II, bei tų, kurios vienaip ar kitaip susijusios su jo veikla, įtrauktos Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo ir jo objektų išsaugojimo ir pritaikymo turizmo reikmėms 2014-2022 m. programą.

„Džiugina, jog ši Vyriausybė pratęsė išties reikšmingą Šv. Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo programą, į kurią pakliūna trys svarbūs Kauno miesto objektai. Kartu su Vyriausybe, Kultūros paveldo departamentu ir Kauno arkivyskupijos kurija dėsime visas pastangas siekiant iki galo sutvarkyti šiuos objektus ir pritaikyti juos visuomenės poreikiams“, - teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pirmojo programos etapo (2014-2017 m.) metu Kauno Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje bus atlikti stogo, išorės ir vidaus tvarkybos darbai, tuo tarpu antrojo etapo (2018-2022 m.) metu bus tvarkomi vargonai.

Vykdant Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo programą, Pažaislio vienuolyno ansamblyje planuojama parengti Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios stogų, išorės ir vidaus, ansamblio tvorų tvarkybos darbų projektus ir juos įgyvendinti. Taip pat ketinama sutvarkyti ir pritaikyti turizmui bei rekreacijai šalia vienuolyno esančią teritoriją.

Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje planuojama sutvarkyti vitražus bei įrengti automobilių stovėjimo aikštelę ir viešuosius tualetus.

Į Jono Pauliaus II piligrimų kelią taip pat įtraukta Vilniaus arkikatedra bazilika, Aušros Vartų koplyčia ir Šv. Teresės bažnyčia, Vilniaus Kryžiaus kelias (Vilniaus Kalvarijos), Trakų gotikinė Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo parapinė bažnyčia, Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilika ir Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Apsireiškimo koplyčia bei tarp jų esanti teritorija, Kryžių kalnas, Šiaulių katedra, Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblis, Marijampolės bazilika ir palaimintojo Jurgio Matulaičio koplyčia jo tėviškėje Lūginėje, Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bazilika ir Kryžiaus kelio koplyčios, Pivašiūnų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia.

Kauno miesto savivaldybė šįmet kartu su Kauno Šv. Kryžiaus (Karmelitų), Kauno seserų Benediktinių vienuolynu, Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia įsteigė viešąsias įstaigas siekdama atnaujinti sakralias vietas, pritraukti ES struktūrinių fondų paramą, bei jas kompleksiškai pritaikyti turizmo, kultūrinėms ir dvasinėms reikmėms.

Šią vasarą taip pat bus užbaigti aplink Kristaus Prisikėlimo bažnyčią esančios 3,4 tūkst. kv. m ploto aikštės tvarkymo darbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.