Kauniečiai gaivinasi džiazu

Karštus vasaros vakarus kauniečiai leidžia gaivinami džiazo muzikos. Festivalio „Kaunas Jazz“ vasaros koncertuose liejasi įvairi pripažintų džiazo žvaigždžių virtuoziškai atliekama muzika.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

2014-08-02 06:00, atnaujinta 2018-02-11 14:10

Ketvirtadienio vakarą kauniečiai rinkosi į Rotušės aikštės kiemą, kur vasaromis tradicinius koncertus rengia tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ organizatoriai.

Tačiau dėl lietaus koncertas vyko kitoje vietoje – viename muzikos klube.

Savo muzika džiazo aistruolius lepino svečias iš Ukrainos gitaristas Enveras Izmailovas. Šis gitaros virtuozas totorius yra kilęs iš Uzbekistano. Jo muzikoje susilieja džiazo improvizacijos ir įvairių tautų folkloro muzikos atspindžiai.

Kauniečiams smalsu buvo pamatyti ir kaip gitaristas groja naudodamas „tapping“ techniką.

E.Izmailovas savarankiškai išmoko groti elektrine gitara ir pats įvaldė neįprastą grojimo būdą.

Atlikėjas abiejų rankų pirštus ant gitaros grifo laiko tarsi ant pianino klaviatūros ir garsus išgauna staigiai spaudydamas stygas, o ne jas brazdindamas.

E.Izmailovas jau yra dalyvavęs „Kaunas Jazz“ festivalyje, tad jo virtuozinių sugebėjimų susirinko paklausyti seni jo gerbėjai bei iki šiol apie garsų atlikėją tik girdėję kauniečiai. Dar kartą pasiklausyti E.Izmailovo bus galima sekmadienį. Koncertas vyks Raudondvario dvaro oranžerijoje.

Rugpjūčio 28 dieną Senamiesčio kiemelyje vyks dar vienas „Kaunas Jazz 2014“ vasaros koncertas. Jame pasirodys grupė „Trio Mas Que Nada“. Tai dainininkas Viktoras Malinauskas, klavišininkas Saulius Šiaučiulis ir saksofonininkas Laimonas Urbikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.