Paroda primins tragiškai žuvusį jauną grafiką Šarūną Surblį

Vilniaus dailės akademijos parodų salėse „Titanikas“ ketvirtadienį atidaroma grafiko Šarūno Surblio (1988-2013) personalinių darbų paroda „Sveiki atvyšvykę“. Menininko atminimui skirtoje parodoje bus eksponuojami Š.Surblio ankstyvieji darbai ir paskutinė jo darbų serija „Sindromas“. Parodos rengėjai – prieš metus tragiškai žuvusio jauno menininko artimieji, sužadėtinė ir draugai.

Grafikas Šarūnas Surblys (1988-2013).<br>Organizatorių nuotr
Grafikas Šarūnas Surblys (1988-2013).<br>Organizatorių nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 4, 2014, 12:35 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:34 PM

Pirmoje ekspozicijos dalyje „Atvykęs“ pristatomi eskizai, akademinio piešimo bei grafikos darbai, sukurti ruošiantis studijoms, studijuojant ir baigus grafikos bakalauro studijas („Švytuoklės principas“, „Liga“, „Pokalbiai su močiute“).

Antroji dalis „Išvykęs“ skirta paskutiniams kūrėjo darbams: itin asmeniškiems, keliantiems laikinumo ir amžinybės, ligos ir akistatos su mirtimi klausimus. Vienas ryškiausių paskutinių grafiko darbų – taip ir neužbaigtas ciklas „Sindromas“.

Š. Surblys buvo grafikas, estampų kūrėjas, daugybės parodų dalyvis ir laureatas, spėjęs surengti ne vieną personalinę parodą Švedijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje. Menininkas mėgo eksperimentuoti, bandyti įvairias technikas.

„Prieš jus yra reiškinys, įsiveržęs į Lietuvos grafiką spontaniškai, bet tikėtai. Santūrus elgesiu ir ambicingas kūryboje Š. Surblys metodiškai skverbiasi į nežinią, kaip koks speleologas, be išgyvenimo garantijos“, – prieš parodos atidarymą 2010 metais apie tuomet dar studentą kalbėjo grafikos profesorius Rimvydas Kepežinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.