Šiaulių choras „Dagilėlis“ Kinijoje pelnė auksą

Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ laimėjo pirmą vietą ir aukso apdovanojimą XII tarptautiniame Kinijos chorų konkurse-festivalyje, jaunimo chorų kategorijoje. Tai jau 12-asis choro pelnytas aukščiausias apdovanojimas tarptautiniame konkurse. Kolektyvas taip pat parsivežė iš Kinijos „Taikos ir draugystės“ specialųjį prizą.

"Dagilėlis" apsilankė ir Uždraustame mieste.<br>"Dagilėlio" nuotr.
"Dagilėlis" apsilankė ir Uždraustame mieste.<br>"Dagilėlio" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2014, 7:31 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:22 PM

„Dagilėlis“ buvo vienas iš nedaugelio chorų, kuriam suteikta garbė dalyvauti festivalio atidarymo koncerte Didžiojoje liaudies salėje. Būtent choro iš Lietuvos daina buvo pradėtas iškilmingas atidarymo koncertas. „Dagilėlis“ taip pat surengė savo dviejų dalių koncertą pilnoje Minzu teatro salėje, kur sulaukė gausių aplodismentų ir šūksnių „bravo!“.

Konkursas – festivalis Kinijos sostinėje Pekine vyko liepos 29 – rugpjūčio 3 dienomis. Tai vienintelis valstybinio lygio tarptautinis chorų konkursas Kinijoje. Šiais metais jame dalyvavo per 130 kolektyvų iš įvairių pasaulio šalių.

Festivalio metu taip pat vyko Tarptautinės chorų federacijos organizuota Pasaulio jaunimo chorų ugdymo konferencija, kurioje „Dagilėlio“ choro meno vadovas Remigijus Adomaitis buvo pakviestas vesti meistriškumo kursus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.