„Užutrakio vakarų“ publikos kraują kaitins karšti džiazo ritmai

Ansamblyje būgnais groja Deodato Siquiras – multiinstrumentininkas iš Mozambiko, šiuo metu gyvenantis Švedijoje, Stokholme.

Ndioba Gueye.<br>Rengėjų nuotr.
Ndioba Gueye.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 12:18 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:29 AM

Ansamblyje būgnais groja Deodato Siquiras – multiinstrumentininkas iš Mozambiko, šiuo metu gyvenantis Švedijoje, Stokholme.

Iš Senegalo kilęs bosinės gitaros atlikėjas Ndioba Gueye jau 10 metų gyvena Suomijos sostinėje Helsinkyje. Talentingas Lietuvos jaunosios džiazo kartos muzikantas Paulius Volkovas, kvartete grojantis gitara, yra laikomas vienu geriausių šalyje šio instrumento meistrų.

Kokie keliai suvedė kvartetą? Šios džiazo grupės iniciatorius R.Rančys sakė, kad prieš metus išgirdęs D.Siquirą, susižavėjo jo muzikalumu, lengvu bendravimo būdu, pozityvumu ir subtilia drauge muzikuojančiųjų jausena. „Deodato man pasirodė puikus muzikantas, turintis visus reikalingus gebėjimus palaikyti darnų muzikinį pulsą ansambliui. Su šiuo atlikėju taip pat grojame ir „Vilnius Jazz Orchestra“ projekte, su brazilų dainininke Denise Fontoura. Šį koncertą pernai girdėjo ir, tikiuosi, prisimena „Užutrakio vakarų“ publika,“ – sakė R.Rančys.

Maždaug prieš metus R.Rančys, viešėdamas Estijoje, Taline, viename džiazo klube susipažino su kitu grupės nariu N.Gueye. Kupinam idėjų lietuviui šis atlikėjas paliko labai gerą įspūdį.

„Po koncerto kaip įprastai nuėjau pasveikinti muzikantų su puikiu pasirodymu ir susipažinau su šiuo puikiu bosininku. Ndioba mane nustebino, kad yra buvęs Lietuvoje ir grojęs su vienu geriausių Lietuvos būgnininkų Mariumi Aleksa. Nusprendėme palaikyti ryšius ir surengti koncertinį turą Lietuvoje. Ši idėja ir tapo „kūnu“, – pasakojo R.Rančys.

Kvarteto sumanytojas pripažino, kad su džiaugsmu grįžta į „Užutrakio vakarų“ sceną, kur geriausia partitūra – įstabi aplinka: šimtametis dvaro parkas, Galvės ežeras su Trakų pilimi, ir, žinoma, ištikima, išsilavinusi, dėmesinga publika.

„afRo noRdic“ žada šiltą, nuotaikingą bei dinamišką koncertą. Skambės originali ir tradicinė „afro“, „latin“ ir „world jazz“ stilių muzika. Keletas kūrinių yra specialiai paruošti publikai, tad koncertuos visi.

Koncerto pradžia - 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.