Užutrakio vakaruose – jaunosios primadonos J. Novikovos pasažai

Dešimtąjį Užutrakio vakarų festivalį užbaigs įspūdinga muzikos fejerija šimtamečio Užutrakio dvaro terasoje. Rugpjūčio 24-ąją  koncertuos garsus sopranas Julija Novikova su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, kuriam diriguos meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas, Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Juozas Domarkas. Vakarą ves muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-21 13:24, atnaujinta 2018-01-30 12:17

„Šio koncerto laukėme visus metus, o gal ir daugiau. Ir būtume laukę tiek, kiek reikia. Pasaulio operos scenose išgarsėjusi jauna dainininkė J.Novikova – staigmena ir dovana Užutrakio vakarams bei apskritai Lietuvai. Jos vokalas ir neišsemiamos galimybės pakeri, stulbina ir užgniaužia kvapą. Džiaugiamės, kad festivalio gerbėjai turi išskirtinę galimybę gėrėtis J.Novikovos aukštuoju muzikos menu“, – tvirtino festivalio Užutrakio vakarai meno vadovas Eugenijus Paškevičius.

J.Novikova yra viena žinomiausių Rusijos koloratūrinių sopranų. Ji studijavo operos dainavimą Nikolajaus Rimskio-Korsakovo konservatorijoje Sankt Peterburge ir pirmąją sceninę patirtį įgijo debiutuodama Suzanos vaidmeniu operoje „Figaro vedybos“. Dalyvavusi ne viename tarptautiniame dainininkų konkurse ir laimėjusi prizines vietas, 2009 m. jaunoji atlikėja laimėjo 1-ąją premiją ir publikos simpatijų prizą Placido Domingo rengiamame tarptautiniame konkurse „Operalia“, po kurio atsivėrė durys į garsiausias pasaulio scenas.

2010 m. J.Novikova su kitomis operos pasaulio įžymybėmis – P.Domingo, Ruggero Raimondi, Vittorio Grigolo - dalyvavo operos „Rigoletas“ premjeroje Mantujoje. Solistė atliko Džildos vaidmenį. Šį spektaklį TV transliavo į 138 pasaulio šalis. Džildos vaidmuo atnešė J.Novikovai didelę sėkmę. Iškart po šio vaidmens dainininke susidomėjo Vienos valstybės opera ir kiti garsūs pasaulio teatrai.

Festivalyje skambės Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Charles'io Gounod, Stanislawo Moniuszkos ir kitų kompozitorių kūriniai. Elegantiškai, sąmojingai ir subtiliai kūrinius ir atlikėjus pristatys muzikologas V.Gerulaitis.

Dar viena gera žinia festivalio gerbėjams: Užutrakio vakarų festivalio rengėjai visus norinčius veltui veš į Užutrakį iš Trakų. Autobusas nuo stotelės prie kavinės „Kiubėtė“ išvyksta į Užutrakį 17 val. 15 min.,  į Trakus grįžta 19 val.40 min. Koncerto pradžia – 18 val.

Be to, šį koncertą gauna dovanų Trakų rajono savivaldybės senjorai. Kvietimus į koncertą jie gali pasiimti Trakų turizmo informacijos centre rugpjūčio 22–24 dienomis darbo valandomis, pateikę senjoro pažymėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.