Gatvės menininkas iš Ispanijos paliks savo autografą Vilniuje

Antrasis tarptautinis gatvės meno festivalis „Vilnius Street Art“ sulauks vieno garsiausių gatvės menininkų pasaulyje – ispano Aryzo. Festivalio rengėjai džiaugiasi galimybe naują šio menininko kūrinį pamatyti Vilniuje. Rugsėjo 5–12 d. Aryzas pieš ant Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro pastato sienos Dainavos g. 5, kuri gerai nužvelgiama važiuojant judria J.Jasinskio gatve.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2014, 12:44 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:43 PM

Didelio formato Aryzo kūriniai puošia Barselonos, Niujorko, Miuncheno, Londono, San Francisko, Kopenhagos ir kitų miestų pastatus. Per parodas jo kūrinius graibsto meno kolekcininkai. Jaunasis menininkas, išpopuliarėjęs iki detalių apgalvotais piešiniais ant sienų, vengia savo kūriniams suteikti konkrečią žinutę. „Man ji – antraeilė, – teigia Aryzas. – Man svarbiau pats piešimo procesas: kokia nors forma, tampanti pretekstu tam tikram spalvų jungimui.“

Jo piešiniai, pakibę virš miesto šurmulio, tampa didžiulio masto drobėmis viešojoje erdvėje. Būdamas vos 25-erių, Aryzas jau yra gretinamas su tokiais gatvės menininkais kaip Banksy, Os Gemeos ar ROA. Tačiau pats Aryzas, save paprastai vadinantis „sienų paišytoju“, nesileidžia į gilesnius svarstymus, ar jo darbai yra priskirtini gatvės menui, ar menui apskritai. Jis tiesiog mėgaujasi kurdamas spalvų derinius.

Aryzas pradėjo paišyti grafičius dar būdamas paauglys, o vėliau meno studijos turėjo įtakos jo stilistikai ir kūrinių formatams. Talentingasis kūrėjas dirba skirtingomis technikomis, niekada nevaržydamas savo vaizduotės.

Siurrealistinių piešinių autorius, kurio stilistika kartais lyginama su Salvadoro Dali kūryba, Vilniuje kurs per rugsėjo 5–13 dienomis vyksiantį antrąjį tarptautinį gatvės meno festivalį „Vilnius Street Art“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.