„No Theatre“ sezoną lydės ir paskutiniai, ir pirmieji plojimai

„Turbūt tinkamiausias žodis šiam sezonui apibūdinti – egzistencialistinis. Tiek dėl mūsų pasirinktos Albert'o Camus kūrybos, tiek dėl pačių aktorių. Mes paaugome, baigėme studijas, iš niekam nežinomų studentų tapome pažįstamais veidais ir vardais. Teatre vyksta judėjimas, pokyčiai, formuojasi tikrasis trupės veidas. Todėl naujausias spektaklis – apie veikėją, kuris pats vykdė labai žiaurius pokyčius, leis atskleisti, ką geriausia išmokome per šiuos penkerius metus“, – naujojo sezono pristatymo metu kalbėjo režisierius Vidas Bareikis.

V.Bareikis juokavo, kad tikslai turėtų būti tokie ambicingi, kad nebūtų lengva jų siekti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Bareikis juokavo, kad tikslai turėtų būti tokie ambicingi, kad nebūtų lengva jų siekti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Januškevičiūtė

Aug 28, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:51 PM

Penktąjį sezoną teatro judėjimas „No Theatre“ pradėjo Vilniaus Televizijos bokšte. V.Bareikis juokavo, kad tikslai turėtų būti tokie ambicingi, kad nebūtų lengva jų siekti. 

Šio sezono epicentras, pasak V.Bareikio, – pagal A.Camus pjesę „Kaligula“ sukurtas to paties pavadinimo spektaklis. Naujausio „No Theatre“ kūrinio pagrindiniu įrankiu taps interaktyvumas. Režisierius perspėjo, kad tarp žiūrovų neliks nei vieno tylaus ir nesuvaidinusio spektaklyje. Juk tikras aktorius, o tokiu ir taps žiūrovas, negali neįsitraukti į veiksmą.

„Pats A.Camus yra pasakęs, kad teatras – tai tik lentos ir aktoriaus mėsa“, - sakė V.Bareikis, „Kaliguloje“ naudojantis minimalistinę stilistiką. Šįkart viskas, ką žiūrovai matys, bus plikos sienos ir aktoriaus meistrystė. Dėl minimalių, žmogaus kūnu apsiribojančių išraiškos priemonių spektaklis galės vykti bet kurioje vietoje. Režisierius išdavė, kad, kol kas svarstoma „Kaligulą“ vaidinti Valdovų rūmuose.

Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas teatro judėjimas „No Theatre“ savo penktąjį sezoną skirs svarbiausiems trupės sukurtiems spektakliams. Žiūrovai turės galimybę dar kartą pamatyti „Mr. Fluxus“, „No Awards“, „Nematomus monstrus“. Deja, teks atsisveikinti su „Telefonų knyga“ ir „No Concert“ – spektakliais, sulauksiančiais paskutiniųjų aplodismentų. O visi pažįstami ir nepažįstami aktoriai bus kviečiami pasirodyti pirmą kartą Lietuvoje rengiamame Trumpametražių spektaklių vakare ir kartu improvizuoti.

„Kaligulos“ premjera įvyks lapkričio 11, 12 ir 13 dienomis. Tada kūrybinė komanda išvyks gastrolių po didžiuosius Lietuvos miestus. Dėl interaktyvaus spektaklių pobūdžio juos galės stebėti ribotas skaičius žiūrovų.

* * * 

Penktojo „No Theatre“ sezono programa (2014 m.)

* „Mr. Fluxus“ – rugsėjo 22 d., Menų fabrikas „Loftas“

* „Kaligula“ – spalio 2 d., uždaras spektaklis užsienio auditorijai festivalyje „Sirenos“

* „Telefonų knyga“ – spalio 8 d., Menų spaustuvė

* „No Awards“ – spalio/lapkričio mėn., Menų spaustuvė

* „Nematomi monstrai“ – lapkričio 20 d., Menų fabrikas „Loftas“

* „Kaligula“ (premjera) – lapkričio 11, 12, 13, 22, 24, 25, 26 d.

* „No Awards“ – gruodžio 6 d., Menų spaustuvė

* Trumpametražių spektaklių vakaras – gruodžio 10 d., Menų spaustuvė

* „No Concert“ + „No Awards“ – gruodžio 30 d., Menų spaustuvė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.