Lietuvių džiazo apaštalai pasiekė Japoniją

Žymiausio Japonijos džiazo forumo – Tokijo džiazo festivalio – publika šeštadienį pirmą kartą išgirdo lietuvišką džiazą. Beveik valandos trukmės koncertu festivalyje debiutavo Dainiaus Pulausko grupė (DPG: D.Pulauskas – klavišiniai, Valerijus Ramoška – trimitas, Liutauras Janušaitis ir Kęstutis Vaiginis – saksofonai, Domas Aleksa – bosinė gitara ir Linas Būda – būgnai), jau šeštą kartą gastroliuojanti Azijos žemyne.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2014, 11:20 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:38 PM

Tačiau iki šiol šiems muzikantams Azijos scenose neteko susidurti su tokia pasaulinių džiazo korifėjų gausa. 13-ajame Tokijo džiazo festivalyje vieši Herbie Hancocko grupė, Kenny Barrono, Rono Carterio, Benny Golsono ir Lenny White’o kvartetas, Randy Breckeris, Mike’as Sternas, Ahmadas Jamalas, daug kitų garsenybių.

Vilniečiai grojo savo lyderio D.Pulausko kompozicijas iš įvairių metų albumų. DPG yra išleidusi net septynis jo muzikos albumus ir du DVD.

Garsiuose pasaulio festivaliuose pasirodo ir kiti lietuviai, bet – tarptautiniuose kolektyvuose, kurie retai atlieka lietuvių kompozicijas, o Dainiaus muziką DPG grojo jau daugiau kaip 100 festivalių, tarp jų – Kinijos, Indijos, Indonezijos, Malaizijos, Kanados, Afrikos valstybių. „Azijos ir Afrikos kraštai iš šios grupės muzikos sužinojo apie Lietuvos džiazą“, – didžiavosi DPG prodiuseris Antanas Gustys. Japonijoje D.Pulausko kolektyvas prisistatė su „Vilnius Jazz“ festivalio, kurį rengia A.Gustys, vėliava.

Jau spalio 16-19 d. šioje tradicinėje rudens džiazo šventėje Vilniuje tarp šiuolaikinio džiazo žvaigždžių išgirsime ne vieną įdomų japonų projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.