Pasaulį užkariavusio cirko artistai vedžios po „Cirkopolį“

Po gastrolių Europoje ir JAV garsios kanadiečių cirko trupės „Éloize“ naujausia programa „Cirkopolis“ pirmą kartą bus rodoma Lietuvoje.  „Cirque du Soleil“ ir  „Cirque Éloize“ yra įspūdingiausios cirko trupės visame pasaulyje. Pernai lietuvius užbūrė „Alegria“, o šiemet laukia visame pasaulyje žiūrovus pritrenkęs pasirodymas „Cirkopolis“.

„Éloize“ trupės programoje derinami cirko, šokio ir teatro elementai.
„Éloize“ trupės programoje derinami cirko, šokio ir teatro elementai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2014, 11:27 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:08 PM

„Éloize“ – kanadiečių cirko trupė, nuo 1993 m. kurianti magiškus pasirodymus. Ši trupė svečiavosi daugiau nei 40 valstybių, daugiau nei 440 miestų. Trupė kviečiama pasirodyti festivaliuose, yra apdovanota įvairiais prizais.

„Cirkopolis“ yra devintas trupės „Éloize“ spektaklis, pastatytas itin kūrybingų režisierių Dave‘o St-Pierre‘o ir Jeannot‘o Painchaud‘o.

Šioje programoje derinami cirko, šokio ir teatro elementai, ją atlieka dvylika akrobatų ir kitų meno sričių atstovai. Išradingą scenografiją papildo originalios muzikos partitūros ir vaizdo projekcijos.

Spektaklyje pasakojama, kaip fantazija nepaklūsta tikrovei ir anonimiškumą bei vienatvę pakeičia spalvos. Spektaklio varomoji jėga yra poetinis gyvenimo impulsas, fizinis akrobatų meistriškumas ir humoras. Scenografas Robertas Massicotte‘as nukelia žiūrovus į mechanizmų pasaulį. Šiame niūriame ir įspūdingame mieste milžiniški tamsūs krumpliniai įrankiai simbolizuoja mechanizmą, gniuždantį individualumą. Cirkopoliui plečiantis dvylika „Éloize“ akrobatų nepaklūsta visa apimančiai tamsai ir drąsiai, pasitelkdami fantaziją, muziką ir humorą, nugali rutiną. Patekęs į šou žiūrovas tampa šio miesto dalimi – jaučia, kvėpuoja, girdi ir išgyvena su trupės artistais.

Spektakliai numatyti Kauno „Žalgirio“ arenoje lapkričio 16 d., Vilniaus „Siemens“ arenoje lapkričio 20 d. ir Klaipėdoje lapkričio 22-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: padėtis Charkivo srityje artėja prie prarajos krašto